≫ 

Drama u Baru pripala Mornaru: Partizan samo jednom vodio, ali je imao šut za produžetak (FOTO) (VIDEO)

Pejdž je bio neprecizan uz zvuk sirene...

  • 25

Košarkaši Partizana doživeli su prvi ovogodišnji poraz u ABA ligi, pošto su u 3. kolu izgubili od Mornara u Baru rezultatom 97:94 (25:14, 25:22, 22:23, 25:35).

Zasluženo, reklo bi se, ali opet posle drame! Domaći tim je tokom svih 40 minuta vodio! Tačnije, crno-beli imali samo prvu prednost od 2:0. Potom je usledila serija domaćeg tima od 11:0 koja je, računajući trojke i penale Vranješa u finišu, bili ključni za trijumf.

Ipak, poslednji minut je doneo sjajnu košarku i nekoliko sjajnih poena. Mornar je stalno bio korak ispred i to im se isplatilo u penal završnici. Doduše, Mornar je pogađao sa linije penala, Partizan je bio siguran iz igre. Imali su crno-beli trojku za produžetak, ali je Pejdž bio neprecizan.

>>> Mladenci pobegli sa svadbe, pa došli da gledaju Partizan (FOTO)

Mornar je pomenutu dvocifrenu razliku držao praktično sve do 35. minuta kada je Gagić pogodio za 79:71, a Marinković iz još jednog napada smanjio na 79:73!

U 36. minutu je bilo 80:75 za Mornar čijim igračima je ruka zadrhtala sa linije penala. Tada je bilo jasno da će završnica u Baru biti dramatična. Partizan je na -4 imao loptu koju su izgubili, a na liniju penala u 37. minutu je otišao Rebić i promašio oba. Uzdah sa tribina sve je rekao...

Vanja Marinković u akciji, iza se vidi trener Mornara Pavićević Foto: www.aba-liga.com/Mornar/Media Pro

Kao i oduševljenje navijača Partizana kada je Gagić ubacio svoj 20. poen u sledećem napadu. Zanimljivo, pomenuti igrač je bio najgori u redovima crno-belih posle prvih 20 minuta, da bi u nastavku vratio svoj tim u igru.

- Pa, otkini ga, majku mu j...m - bio je komentar trenera Mornara Pavićevića na tajm-autu, odmah posle poena Gagića.

Minut odmora je doneo neverovatnu trojku Vranješa sa devet i po metara, a zatim još jednu za 87:80 na 1.45 do kraja. Imao je Mornar i 89:81, ali se Partizan na pola minuta vratio na 89:87.

Dogovor Pejdža i Lendejla Foto: www.aba-liga.com/Mornar/Media Pro

Crno-belima je trebala dobra odbrana, jer su imali vremena za poslednji napad, ali je Kenig maestralno probio za 91:87 na 28 sekundi do kraja. Partizanu su bile dovoljno tri sekunde da preko Pejdža pogodi trojku za 91:90

Najefikasniji u domaćem timu bili su Vranješ sa 26 i Kenig sa 23 poena. Vranješ je trojke šutirao 5/5, a pogodio je i poslednjih šest bacanja u samoj završnici. Luković je imao 12 poena i sedam skokova, a Mićović 11.

S druge strane, Gagić je imao 23, a Pejdž 20. Marinković je imao 14, dok je Lendejl meč završio sa 11 ubačenih koševa.

Uroš Luković Foto: www.aba-liga.com/Mornar/Media Pro

Mornar je igrao na Lukovićev pogon na početku utakmice, ali su trojke Volera i Vranješa bile te koje su donele dvocifrenu prednost Mornaru na kraju prve deonice.

Vranješ je u 15. minutu pogodio jednu od mnogobrojnih trojki viđenih na obe strane u tom delu igre. Bila je to šesta trojka Barana za maksimalnih 41:27, a zatim je Kerington posle solo akcije odveo domaćina na 48:30.

Finiš prvog poluvremena je doneo razbijenu arkadu Novice Veličkovića kog je saigrač Gagić slučajno zakačio, kao i vođstvo Mornara od 50:36.

Mornar je i posle 30 minuta imao dvocifrenu prednost koja je polako počela da se topi sredinom poslednje deonice, ali je Mornar bio srećniji u pomenutom finišu. Naravno, zahvaljujući Vranješu.

Partizan sada ima skor 2/1, a Mornar je zabeležio prvu pobedu u regionalnog ligi. Crno-beli u sledećem kolu gotuju ekipi Krke, doć će Mornar ''na noge'' Zadru.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA