≫ 

Stigla nam je još jedna najava da se kreće u borbu protiv srpskih huligana

Potpredsednik FSS-a Jovan Šurbatović najavio preduzimanje konkretnih mera za suzbijanje nasilja na tribinama

  • 8

Ni ova, kao i mnoge prethodne vlade, ne ume/neće/ne može da se izbori sa problemom nasilja na sportskim borilištima.

>>> Procureo novi snimak privođenja huligana: Jednog su morali da dižu, izbezumljena lica Hrvata pred svlačionicama u Humskoj (VIDEO)

I ove godine bili smo svedoci nekih uznemirujućih scena na utakmicama (čitaj: poslednji derbi), nasilje, često najbrutalnije, ne prestaje da se dešava, ne procesuiraju se odgovorni za nemire, ne sankcionišu se...

Bilo je ranije, sećamo se, najava da huligani neće više vršljati po stadionima, međutim svaki pokušaj da se preduzmu konkretne mere završavan je samo kao stavka na papiru.

Sada imamo novu inicijativu da se minimizira nasilje na sportskim borilištima o čemu je za Sportski žurnal pričao generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović.

- Prošle nedelje sam boravio na četvorodnevnom samitu sa predstavnicima države i bezbednosnih struktura - otkrio je Šurbatović, dodavši da se sprema udar na huligane.

- Predočeno mi je da nasilje na stadionima, rasizam i pirotehnika više neće da se tolerišu. To je veliki izazov za nas. Zajedno sa klubovima i navijačima moramo da pokrenemo akciju da incidenti postanu prošlost. Neophodno je da budemo iskreni jedni prema drugima, odgovorniji i pokušamo da stvari rešavamo na najbezbolniji način.

Ostaje nam samo da vidimo hoće li i ova najava ostati samo to, ili će zaista biti preduzeti konkretni koraci da se jednom zasvagda zavede red na utakmicama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kale

    26. decembar 2017 | 11:22

    Da hoce ovo moze da se resi za jedan dan

  • Draza

    26. decembar 2017 | 09:43

    Brat nas do juce bio na SEVERU,a sada se bori protiv nas.ccc,koja ironija sudbine...

  • Sarkazam?!95

    26. decembar 2017 | 15:20

    Da se minimizira? Znaci bice i dalje nasilja al malo samo. Kako ostale zemlje rese to? Engleska kamere, ako napravis nesto nema vise ulaza, Grcka zabranjeno gostujucim navijacima da dolaze, Rusi moraju da se tuku po njivama jer ih na stadionu policija ubija od batina. Kad bi hteli stvarno lako bi resili taj problem. Lepo ako bude incidenata zatvoriti stadion do kraja sezone, ionako niko ne dolazj na utakmice bude 100 ljudi i na marakani i na jna, a kad se napuni dva puta u godini za derbi tad ispadne neka frka, katanac pa nek se tuku kod kuce.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA