≫ 

Zaboravljeni snimak posle Đenove: Pogledajte kako je Kimi pred TV kamerama branio Ivana Bogdanova (VIDEO)

Iako su na suprotstavljenim stranama, u ovom slučaju je vođa Grobara pokušavao da odbrani jednog od lidera Delija koji je označen kao glavni krivac za incidente

  • 16

Intervju bivšeg vođe navijača Partizana, Miloša Radisavljevića Kimija, i dalje se prepričava i analizira na društvenim mrežama i navijačkim forumima. Mnogi su se nakon toga prisetili i nekih starijih snimaka u kojima je Radisavljević bio pred TV kamerama, a takav slučaj bio je u jednoj emisiji koja je organizovana povodom incidenata u Đenovi 2010. godine.

>>> Zašto sam se vratio na tribinu, ko su Hrvati sa derbija... Šta je sve Kimi rekao u sat i po vremena, a zanima Grobare? Nije preskočio ni ubijenog Saleta Mutavog (VIDEO)

Popularni ''Kimi'' je predstavljao glas navijača u emisiji gde su još bili Savo Milošević, sportski novinar, predstavnici vlasti, bivši direktor obaveštajne službe i predstavnik crkve.

Bivši vođa Grobara, tada je bio i prvi čovek Juga, branio je izgrednike iz Đenove, na čijem je čelu bio Ivan Bogdanov, pokušavajući da objasni da to što su uradili nije bilo toliko strašno, kao što se predstavljalo u medijima, te da je UEFA iskoristila svoj uticaj da manji incident pretvori u pobedu za zelenim stolom.

Voditelj je na početku postavio pitanje svakom gostu: Imate tri sekunde da odgovorite na pitanje ko je kriv za Đenovu?

- Niko - odgovorio je Kimi, a zatim je i obrazložio svoj stav.

- Prvo moramo da vidimo šta se desilo na stadionu. Jedan čovek koji sedi na ogradi? Bilo je tri - četiri čoveka na ogradi, to su pojedinci koji su napravili neka manje incidente na stadionu zbog kojih je utakmica prekinuta. Navijači Partizana osuđuju to što je utakmica prekinuta zbog bilo kakvih izgreda, ali po nama nije bilo elemenata za prekid utakmice.

- Pratio sam dešavanja, komentator je rekao da je palo 4-6 baklji. Na italijanskim stadionima stalno padaju baklje na teren. Poljak je bio delegat, a tamo je isto najnormalnija pojava na stadionima.

- Video sam da su dve baklje pale u teren, oni su se uključili posle te četiri baklje. Veliki propust italijanske policije.

Zašto se seče ograda?

- Nije ograda, nego mreža.

Zašto se nešto seče, zašto se nose makaze ili kako se to već zove?

Foto: Profimedia/AFP

- To treba da pitate tog dečka koji je sekao. Ja kažem za koga ima dokaza da je pravio incidente, nije problem, neka odgovara. Ceo dan smo u medijima imali da je tamo ''2.000 huligana, ceo dan na TV-u, poslali lošu sliku o Srbiji''. Ne može da se generalizuje. Lošu sliku o Srbiji šalju oni koji pričaju da je ovo veliki incident. Mi ne možemo da zaštitimo sebe od UEFA, nemamo nikakav uticaj tamo i sada se sve svaljuje na ovih 15-20 momaka koji su uhapšeni jer su pravili probleme. Italijani su iskoristili svoj uticaj, a nas nema nigde, i sve se svaljuje na njih.

Ali pomenuli ste da su bili neki problemi?

- To su po meni, gledjući italijansku ligu, jako sitni incidenti i ne prekida se utakmica zbog toga.

Ko plaća gostovanja? Kako idete na takve utakmice kao u Đenovi?

- Ja platim iz svog džepa. Svako plati iz svog džepa. I to da je neko dao 150.000 za put, to je apsurd.

Kako je ovaj koji je nezaposlen, ne radi ništa, ima 29 godina ode u Italiju - pitao je bivši direktor Državne bezbednosti, Goran Petrović.

- Otkud znate da dečko ne radi ništa, možda radi za dnevnicu, možda radi na splavu kao obezbeđenje, skupljao čovek pare da ide? A ne, reći ćemo da je kriminalac na televiziji, a nemate nijedan dokaz za to. Možda su mu dali roditelji novac, zašto odmah pričamo da je plaćeno da ide, zašto odmah teorije zavere? Grupa koja je napravila incident nije veća od 20. Ne može 2.000 ljudi da bude plaćeno, a 17 napravi incident - govorio je Kimi.

Pogledajte i taj deo emisije:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Фамилија

    10. januar 2018 | 14:14

    Бранио га је чисто из кодекса. Богданов обичан криминалац због којег нисмо прошли групу.

  • Srboljub

    10. januar 2018 | 16:01

    Korektno i tačno.

  • vuk

    10. januar 2018 | 13:54

    sve je dobro..rekao a vidu za BG utakmica srbija-albanija opet srbi krivi kao domacin u genovi krivi kao gosti...sta da nije bilo velika albanija nego neki otrov ili bomba opet srbija kriva a upravio brat od predsednika drzave..sta sada u rusiju kao prdne igrac srbija aj srbiji nazad u srbiju posto je bio otrovni napad na protvnike..UEFA fasisti nista drugo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA