≫ 

DRAMA KOD MURALA ZA HARISA BRKIĆA: Stariji čovek je izašao pred huligane i viknuo "šta to radite", napali su ga bakljama i tukli njegovu ženu!

Muškarac starosti 62 godine napadnut je u centru Beograda od strane grupe mladića koji su uništavali murale navijača Partizana, a jedan od njih je uhapšen i određen mu je pritvor

  • 63

Mnogi Beograđani bili su zgroženi vandalskim činom koji se odigrao u noći između petka i subote, kada su u centru grada prekrečeni murali navijača Partizana, među kojima su bili i oni za legendarne igrače crno-belih i poput Dragana Mancea, Harisa Brkića, ali i za legendarne glumce i pesnike poput Duška Radovića, Zorana Radmilovića, Bore Todorovića...

Za sada se ne zna ko su počinioci, ali se sumnja da su u pitanju navijači večitog rivala, Crvene zvezde. To bi moglo da se sazna nakon što je jedan od izgrednika uhepšen tokom ove ''navijačke akcije'', kada je došlo do sukoba sa jednim starijijim bračnim parom.

VIDEO: Pogledajte šta navijači Partizana i Zvezde misle jedni o drugima:

Sukob se dogodio kod murala za pokojnog košarkaša Partizana Harisa Brkića, koji je je prekrečen u crno. Beograđanin koji živi u ovom delu grada primetio je grupu ljudi oko murala i pomislio je da mu kradu motor. Kada je izašao pred njega i uzviknuo "šta radite oko mopeda",nekoliko njih tada ga je napalo.

Foto: Facebook.com/Grobarski trash romantizam

Iz stana je na ulicu izašla zatim i njegova supruga, da bi dvojica vandala nasrnula i na nju i naneli joj lakše telesne povrede! Grupa se ubrzo razbežala, a policija je, nedugo zatim, uhvatila jednog od njih na osnovu vozila kojim su huligani pobegli.

- Muškarca starosti 62 godine napalo je više osoba. Brzom akcijom policije pronađeno je vozilo kojim su pobegli, a ubrzo je u Policijsku upravu Beograd priveden jedan mladić (21), koji se sumnjiči za nasilničko ponašanje. Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati - rečeno je za Novosti iz MUP-a.

O ovom incidentu je upoznat i Ivan Lovrić, član pokreta "Grobarski treš romantizam", jedan od zaslužnih za nastanak umetničkih dela na beogradskim ulicama na kojima su do minulog vikenda bili velikani srpskog glumišta, književnici, pevači, sportisti - Duško Radović, Bora Todorović, Zoran Radmilović, Nada Knežević, Slobodan Aligrudić, Dragan Mance, Mija Aleksić... Lovrić veruje da bi sukob koji se dogodio na mestu gde je bio naslikan Haris Brkić mogao da otkrije deo pozadine ove organizovane akcije.

- Čoveka koji je mislio da mu kradu motor dok su farbali mural, bakljama je napala ekipa od desetak ljudi. Sumnjamo da je reč o navijačima iz suprotnog tabora - rekao je Lovrić.

Inače, navijači Partizana su već krenuli u popravku uništenih murala, pa je Duško Radović ponovo zasijao punim sjajem, a isti je slučaj sa još nekoliko murala.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr za rock and roll

    22. januar 2018 | 08:06

    Zbog ovig situacija mi nedostaje ona jugoslovenska policija. Sad bi on jahao konja nacrtanog na zidu u najvece.

  • dzukci

    22. januar 2018 | 11:35

    kako su hrabri. Ponasaju se kao copor besnih pasa kao šipovi na Kosovu.Juris na slabije i na zid.

  • 357

    22. januar 2018 | 11:03

    Kakvi su to junaci kada moraju cetvorica na coveka od 65g i na zenu. Eh si.... jedne bedne.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA