On je slep i ne čuje, ali njegove ruke vide fudbal: Fudbalska priča koja tera suze na oči (VIDEO)

Fudbal zaista spaja ljude i stvara neraskidiva prijateljstva

  • 0

Sa samo 9 godina nije mogao da čuje ništa, već sa petnaest ostao je bez vida. Ali, Hoze Rajkard Galego i danas sa svojih 36 godina sa istom strašću prati fudbal i ide na stadion jer mu njegov najbolji prijatelj Cezar dešavanja na terenu prenosi dodirom i rukama.  

>>>Došao je sam na utakmicu i čitav meč pevao legendarni hit iz 90-ih godina (VIDEO)

Da fudbal ne poznaje granice i prepreke pokazuje primer Hozea i Cezara koji su pronašli način da se druže i idalje, zajednički navijaju za svoje omiljene klubove Milionarios iz Bogote i Santa Fe. Strast za fudbalom ne prestaje,  naročito poslednje 3 godine od kako Hoze više ništa ne vidi i ne čuje.

- Sećam se da sam nekada video. Voleo sam mnogo da gledam fudbal, kao i plavu boju koju sam uspevao da raspoznam. Zato su mi se i dopali dresovi Milionariosa - pokazao je Brajevom azbukom Hoze Cezaru koji je sve preveo novinarima.

Hoze boluje od Ušerovog sindroma, ipak, bez obzira na svoj hendikep odlazi na utakmice, a loptu i dešavanja na terenu prati kroz svoje ruke koje pomera Cezar i na taj način mu prevodi dešavanja na terenu.

Pogledajte kako Hoze vidi i voli fudbal uprkos hendikepu:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA