≫ 

Javili su nam se navijači Trnave i razrešili dilemu oko orla: Među nama ima ljudi vaših korena, za nas je Kosovo Srbija! (FOTO) (VIDEO)

Jedna fotografija izazvala je zabunu, na sreću, to je brzo otklonjeno reakcijom navijača Spartaka iz Tnave

  • 9

Navijači Spartaka iz Trnave, njih oko 500, bodrili su svoj klub na stadionu Crvene zvezde u duelu srpskog šampiona i prvaka Slovačke, a delovalo je da je jedan gost pokazivao albanskog orla srpskoj žandarmeriji.

Rezultat je bio 1:1, ali je upečatljiva scena bila gde jedan stariji navijač Spartaka srpskim policajcima pokazao znak sličan albanskom orlu, iako je uobičajeno da za simbolisanje hapšenja pesnice budu u stisnutom položaju.

Njegove su bile ispružene pri ukrštanju što je izazvalo zabunu, a moglo je čak da izazove žešću reakciju Žandarmerije.

Na sreću, sve je proteklo u mirnijem tonu, iako je u nekoliko momenata sve delovalo prilično "naelektrisano" i na ivici ozbiljnijih sukoba. Nakon pojavljivanje ove fotografije, našem portalu se javio slovački navijač koji je bio u centru pažnje.

Navijači iz Slovačke su se ludo proveli u Beogradu Foto: Marko Jovanović

- Pišem u ime navijača Spartaka Trnave, čija slika se našla u Telegrafu. Ja imam srpske korene i ni u kakvom slučaju nisam prikazivao orla. Izvinjavam se ako je tako pogrešno protumačeno. Moj gest je bio upućen policiji jer su nas naterali da se povučemo. Značio je da možete da nas uhapsite, ali da nećemo da se sami predamo. Kosovo je Srbija, navijač Spartaka - glasi u njegovoj poruci na adresi Telegrafa.

Bilo je prepirki kada su Slovaci probili ograničeni sektor slaveći gol Foto: Marko Jovanović

Time je otklonjena svaka dilema, jer je mogao bez razloga da se pokvari lep utisak koji su Slovaci ostavili, uz skandiranje "Kosovo je Srbija" i bratsku podršku.

VIDEO - Navijači Spartaka grobarskim pesmama prozivaju Delije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    8. avgust 2018 | 21:20

    Radeci po Evropi, cesto se susrecem sa Slovacima, ali i Cesima. Moram da kazem da su i jedni i drugi izuzetno bratski nastrojeni prema nama, svaka im čast!

  • Igor Obrenovac

    8. avgust 2018 | 20:04

    Postovanje za starog brata slovaka. Nazdar brate moj napaceni.

  • RR

    8. avgust 2018 | 21:10

    Uzdizete Slovake, to je ok, a pevali nam grobarske pesme. Sto onda ne uzdizemo grobare onda? I oni su Srbi, i oni misle da je Kosovo Srbija. Eto ovaj fenomen mi nije jasan. Drazi su vam Slovaci od Srba. Svaka cast i ovom liku, ali sta je on to uradio sem sto se majmunisao na utakmici kao i 90% nas delija? Samo kazem ;)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA