Delije i dalje žele da ugase sve navijačke grupe u Srbiji: Poslednja dva udarca i paljenje zastave su najbolji dokaz! (VIDEO)

Poslednje dve superligaške utakmice na Marakani protiv Vojvodine i Zemuna iskorišćene su za podsećanje na navijačku dominaciju

  • 61

Delije su u poslednje dve godine izvele veliki broj akcija koje su bile kobne ili su umalo bile kobne za mnoge protivničke grupacije, a svaka prilika iskorišćena je da se to demonstrira na Marakani.

Pristalice Crvene zvezde su se jednog držale kao glavnog - faktor iznenađenja je bio njihov glavni adut, uz dobru organizovanost i sigurnu brojnost.

U većem broju slučajeva su znali tačno kada i kako da pristupe akcijanju kako bi ostvarili cilj i pokušali da osramote rivale. Podgrupe Delija su uspešno to uradile sa kragujevačkim Đavolima, subotičkim Marincima i novosadskom Firmom, samo su im Grobari ispred stadiona u Humskoj bili preveliki zalogaj.

Foto: FK Crvena zvezda

NAPAD NA GROBARE ISPRED JNA

Žestoko se zakuvalo 8. aprila 2017. kada je Partizan dočekao Surdulicu, ali i nezvane goste na stadionu u Humskoj. Tada su navijači Zvezde maskirani crno-belim šalovima utrčali na plato ispred južne tribine, gde je došlo do okršaja.

Printskrin: Youtube/AM Video7S

Haos se preneo na tribine među Grobarima koji su već ušli na stadion, pa su se tamo haotično ponašali, sklanjali zastave i jurili ka izlazima.

Sve se dogodilo nekoliko minuta pre početka meča, a na meču su Grobari želeli da odaju počast Aleksandru Stankoviću, povodom šest meseci od smrti.

Navijači Zvezde zadovoljili su se time što su se pohvalili napadom ispred samog juga, iako im akcija nije uspela u potpunosti. Nisu stigli do zastava Grobara, što je bio glavni cilj. Najgore je prošao jedan navijač Partizana koga su sedmorica stigla i nemilosrdno pretukla.

GAŠENJE ĐAVOLA

Navijači Crvene zvezde iz Kragujevca dugo nisu bili aktivni transparentno na severnoj tribini, razlog je to što su bili u senci Đavola u svom gradu.

Dugo su pristalice kragujevačkog Radničkog bile bolje organizovane u srcu Šumadije, nisu dozvoljavale prevlast ultrasima koji prate večite rivale, ali je prelazak u srpsku ligu zapad učinio svoje.

Broj navijača drastično se smanjio, a Delije su početkom maja 2017. izvele neočekivanu akciju na utakmici Radnički - Mihajlovac.

Došlo je do brutalne tuče i napada Delija na Đavole, i to u trenutku dok je Crvena zvezda igrala protiv Voždovca na gostovanju u Beogradu.

Oko 20 navijača ušlo je na tribinu i uzelo centralnu zastavu, a kada se domaća publika bacila u jurnjavu, ekipi koja je uzela zastavu pridružilo se još 50 ultrasa. Navijači Radničkog su optužili i policiju da je pomogla Delijama, za šta Delije očigledno nisu previše marile, iskoristile su faktor iznenađenja.

Tek pre dve godine, Delije Kragujevac dobile su priliku da okače i svoju zastavu na ogradu severa u Ljutice Bogdana, to su prvi put učinili pred meč sa Mačvom, uoči dolaska Arsenala.

Ipak, dugo se čuvala i glavna zastava Kragujevčana kako bi se spalila na Marakani, a to je učinjeno tek prošlog vikenda protiv Zemuna. Ovaj rival se čekao jer su Taurunumi iz Zemuna u bratskim odnosima sa Đavolima iz Kragujevca.

Uz otetu zastavu, koja je zapaljena, stajala je i parola "Rođendan slave i vaša braća, i njima je ograda za glavnu zastavu kraća".

Printskrin: Youtube/ Balkanski Navijaci

NAPAD NA MARINCE

Poslednji veći sukob viđen je 2017, kada su Delije napale Marince koji bodre subotički Spartak. Procureo je i snimak na kom se vidi kako Delije na parkingu otimaju tri zastave, a sve se desilo pošto su se navijači Zvezde predstavili kao službena lica koja traže legitimacije.

Marinci su na to naseli i ostali su bez zastava koje su bile u kombiju.

USPELA AKCIJA PROTIV FIRME

U proleće 2016, Delije su uveliko slavile pobedu nad Firmom uz slogan "Novosadske ulice i bulevari znaju kako stoje stvari", čak su i pevali "Ćiribu, ćiriba, nema više zastava, priča je završena, Firma je ugašena, za vremena sva".

Razlog je što su oteli brojne zastave Firme pre gostovanja Vojvodine Novom Pazaru. Napravili su sačekušu i preuzeli pozamašan plen, koji su zatim istakli na ogradi stadiona "Karađorđe". Tokom utakmice, podigli su još poruku "Ključevi vašeg grada u našim su rukama sada".

Čak i ovog proleća, već u prvom kolu, Delije su još jednom natrljale na nos padanje zastava Firme. Napravili su koreografiju sa kopijo0m glavne zastave Firme i četiri ocila, onako kako obično izgledaju mnoge zastave podgrupa Delija. Ispod "Firma" je stajao natpis "najozbiljnija".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Yngwar

    14. mart 2019 | 16:29

    Grobari su im uvek preveliki zalogaj u svakom smislu.

  • gurat

    14. mart 2019 | 13:51

    "Najgore je prošao jedan navijač Partizana koga su sedmorica stigla i nemilosrdno pretukla." Ne treba vise nista dodati, slika i prilika "hrabrih" musavaca. Cak ni sipci ne napadaju 7:1!

  • Grobari južna strana

    14. mart 2019 | 14:27

    hahahahaha "delije se pohvalile sto su napali grobare"pa da i onda bežanija....Da svi znamo kako su prosli kod hrama u parku te delije hahhahahaha...A narocito gde vam je kombi beli a mogu i registarski broj da navexem kojeg ste izgubili 2016 u Nišu posle polufinala kupa Radivoja Koraca.....Ma da kako da ne bau bau...a mi cemo srediti jug ...zna se ko stoji iza toga...misevi ste vi bili i ostali....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA