≫ 

Srbija bez finala Svetskog prvenstva: Hrvati prekinuli prokletstvo i slavili posle drame! (VIDEO)

Vaterpolo klasik u završnici turnira bez trijumfa Delfina

Vaterpolisti Srbije poraženi su od Hrvatske sa 12:11 u polufinalu Svetskog prvenstva.

Budimpešta je domaćin turnira, a u finalu je unapred čekala Mađarska, koja je savladala Grčku sa 7:5.

>>>BRATE, PRIJATELJU, OPUSTI SE MALO: Novak otkrio detalje razgovora sa Teom i Bogdanom, uz poljubac vaterpolistima pred Hrvate (VIDEO)

Mnogi su u Hrvatskoj prestravljeno dočekali polufinale, neki su u euforiji i tvrde kako imaju tajni plan, a naš tim doživeo je peh zbog povrede Dušana Mandića.

Na kraju, Hrvati su bili bolji u borbi nerava i slavili protiv Srbije prvi put posle sedam godina, pošto Andrija Prlainović kao šestostruki strelac nije imao adekvatnu podršku.

Meč za treće mesto protiv Grka na programu je u subotu od 15 časova.

Srbija - Hrvatska 11:12 (1:1,4:4, 4:4,2:3)

Bazen Alfred Hajoš. Gledalaca 5000. Sudije: Rotsart (SAD), Aleksandresku (Rumunija)l. Igrač više: Srbija 12 (6), Hrvatska 9 (7). Dva igrača više: Hrvatska 1 (0). Tri igrača više: Srbija 1 (1). Peterci:Hrvatska 1 (1)

SRBIJA: G.Pijetlović, Mandić 2, V.Rašović, Ranđelović 1, Ćuk, D.Pijetlović 2, Ubović, Aleksić, Jakšić, Filipović, Prlainović 6, S.Mitrović 1, B.Mitrović. Selektor: Savić.

HRVATSKA: Bijač, Macan, Fatović, Lončar 2 , Joković 3, Buljubašić, Vukićević 2, Bušlje 2, Sukno 3, Krapić, Šetka, Garsija, Marcelić. Selektor: Tucak

PRVO POLUVREME: ŽESTOKA BORBA I GOL ZA GOL

Nije bilo golova dugo, žestoka se borba vodila u bazenu za svaki milimetar prostora ispred gola, pa se pet minuta čekalo na gol Prlainovića za 1:0.

Zatresla se i stativa Hrvata, koji nikako nisu mogli da dođu do zicera, savršeno je delovala naša odbrana sve do poslednjeg minuta, kada je ipak Sukno jedva našao ugao preko čak tri bloka Delfina.

Foto: VSS/UNIQA

Drugi period igre počeo je idealno - Andrija Prlainović je zatresao mrežu koristeći dobar odskok od vode, šrečka je bila saveznik Srbije ovaj put za 2:1.

On je bio najbolje raspoložen za igru, vrhunski je asistirao Stefanu Mitroviću za 3:1, da bi Luka Lončar golom iza leđa smanjio na 3:2.

Ta majstorija ohrabrila je Hrvate, pa je Bušlje poslao projektil sa velike udaljenosti i izjednačio.

To je bio znak i za Andriju Prlainovića, ovaj put su ga čuvari ostavili samog i to je bilo kobno, vratio je prednost (4:3), iz svog četvrtog šuta dao je treći pogodak.

Sandro Sukno mu je potom još jednom isparirao, golom sa svoje leve strane.

Foto: VSS/UNIQA

Duško Pijetlović vodio je "rovovsku" borbu na centarskoj poziciji, ali mu je laknulo kada je dobio pravu loptu da šutira iz okreta za 5:4.

Nedopustivo se dogodilo dve sekunde pre poluvremena, Bušlje je uhvatio naš tim u trenutku dekoncentracije i na najdužu pauzu se otišlo sa 5:5.

DRUGO POLUVREME: DRAMA PRIPALA HRVATIMA

Odbranili smo se u prvom napadu, a u drugom se dugo kružilo oko gola Hrvata, uz stativu sa distance.

Opet dugo nije bilo gola, što je promenio Pijetlović iz novog okreta pri igraču više (6:5).

Foto: VSS/UNIQA

Nažalost, niko nije mogao još da ukroti Sandra Sukna, kapiten rivala je euforično i dugo slavio novo izjednačenje.

Onda su pri igraču više Hrvati potcenili Savu Ranđelovića. Čuvali su Prlainovića, Pijetlovića i druge igrače, a Savu ostavili samog na centarskoj poziciji, što je kažnjeno iz prve (7:6).

Posle novog izjednačenja, 12. gol na turniru postigao je Prlainović, i to šraubom dok ga je jedan igrač Hrvatske vukao na pet metara od gola.

Kada je opet bio izjednačen rezultat na semaforu, sevnula je kontra i golčina Prlainovića u donji levi ugao, što deluje kao da je demoralisalo Hrvate na trenutak (9:8).

Naš pomoćni trener Stevan dobio je crveni karton zbog prigovora, sviran je peterac Hrvatima i to je asistenta Dejana Savića izbacilo iz takta.

Foto: VSS/UNIQA

Branislav Mitrović nije bio blizu intervencije, Jokivić je prednost anulirao za 9:9.

Onda je u poslednjem periodu igre još bolja kontra Prlainovića viđena, mogao je dugo da bira šta će da uradi, to je i učinio.

Dugo je lomio golmana, sve dok nije dočekao umor za lagani udarac preko glave.

Luka Lončar je potom matirao Gojka Pijetlovića u duelu 1 na 1, a onda je koban bio šut Vukićevića.

Foto: VSS/UNIQA

Hrvati su prvi put na utakmici poveli preko njega i doveli nas u situaciju na kakvu nismo navikli.

Dušan Mandić je sprečio najgore, dalekometnim projektilom vratio je potpuni egal (11:11).

Maro Joković je potom upisao treći gol, kada je igrač više iskorišćen u režiji Hrvatske.

Drama je dostigla vrhunac u poslednjem minutu, kada smo bili suviše mlaki u napadu i lako su prepustili loptu rivalima pri 11:12 samo pola minuta pre kraja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA