Najtužniji oproštaj od malog Luke, nesuđene odbojkaške zvezde, igrača Vojvodine, sina Markosa Milinkovića

Odbojkaški savez Srbije je naveo da je od ove godine dečak trebalo da zaigra za pionirsku selekciju novosadskog kluba. Smrt sina slavnog argentinskog odbojkaša Markosa Milinkovića duboko je potresla sve

  • 3

Smrt sina slavnog argentinskog odbojkaša Markosa Milinkovića duboko je potresla sve i u Odbojkaškom savezu Srbije.

Na zvaničnom sajtu OSS osvanuo je oproštaj Saveza od Luke, momka koji je bio izuzetan plivač, a od pre godinu dana i člana odbojkaškog kluba Vojvodina.

Do detalja su opisani njegovi sportski koraci, od tenisa, preko plivanja, do obojke:

"Luka Milinković, koji je u novoj sezoni 2017/2018 trebalo da ponese dres mlađih selekcija Vojvodine NS seme, tragično je u 13. godini života preminuo u subotu, 29.jula, na Braču, utopivši se prvog dana letovanja u more.

Luka Milinković rođen je 1. marta 2004. godine u Florijanapolisu, u Brazilu. Sin je Novosađanke Jelene i legendarnog argentinskog odbojkaša Markosa Milinkovića. Živeo je u glavnom gradu pokrajine. Geni su ga vrlo brzo usmerili ka sportu, trenirao je najpre tenis, a prošle godine krenuo je i definitivno očevim stopama, te je 6. avgusta 2016. potpisao pristupnicu za Odbojkaški klub Vojvodina NS seme. Bila je to i njegova prva registracija.

Kako je bio izuzetno mlad, a bila mu je potrebna adekvatna odbojkaška škola, počeo je da trenira u Odbojkaškom klubu Voša, sa kojim Vojvodina NS seme ima saradnju. Sa Vošom je igrao Gradsku pionirsku ligu.

Ovog leta bio je učesnik odbojkaškog kampa u Bečeju, gde je pokazao talenat. U novoj sezoni trebalo je da igra za pionirsku selekciju Vojvodine NS seme."

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA