≫ 

Odbojkaši Srbije u polufinalu Evropskog prvenstva!

Naš tim u sjajnom meču savladao Bugarsku, naredni rival Nemačka

  • 22

Srbija je u polufinalu Evropskog prvenstva u Poljskoj!

Grbićev tim je odigrao sjajno četvrtfinale protiv Bugara, pobedio 3:0 i igraće u subotu za prolaz u finale sa Nemačkom.

SRBIJA - BUGARSKA 3:0 (25:21, 25:22, 28:26)

Svaka čast našim momcima na borbi, znanju i kvalitetu koji su demonstrirali u važnom trenutku, uspeli su i da nastave decenijski niz nepobedivosti protiv današnjeg rivala od kog smo pretrpeli samo jedna poraz u psolednjih 11 godina, i to onaj na startu poslednje Svetske lige u Sofiji.

Bugari u Krakovu nisu imali šanse protiv ovako raspoložene čete Nikole Grbića.

Od starta, kada smo krenuli sa 4:0, Lisinac je "namestio" ruku na servisu koji je bio naše možda i najjače oružje. Dražen Luburić je odigrao sjajan meč, kao i Uroš Kovačević koji nam je doneo pobednosne poene u finišu trećeg seta.

U prvom setu, posle naših 4.0, Bugarska je zapretila sa 9:9, no usledila je serija Srbije 4:0 koju nije prekinuo ni tajm-aut našeg rivala. Do kraja, sa dosta rutine u igri naš tim je priveo set kraju u svoju korist.

Rasplamsala se velika borba u drugom setu, u kom su Bugari bolje krenuli, međutim opet je Lisinac bio ključni čovek našeg tima i pokrenuo nas ka preokretu. Bugari su imali zabrinjavajućih "plus pet", ali je tim Nikole Grbića reagovao na sjajan način i prebacio prednost na svoju stranu - 15:14. Bio je to ključni period tog dela igre. Od tada, Lisinac, Kovačević i družina su "leteli" po terenu, dovodili do ludila Bugare i došli do vođsva od 2:0.

Konačno, u trećem periodu - ponovo smo stizali i uspeli da stignemo prednost protivnika.

Bugarski tim je poveo 2:0, a prednost od dva poena održao je do prvog tehničkog tajm-auta na koji su ekipe otišle pri rezultatu 8:6.

Posle predaha, krenula je serija Srbije.

Poveli smo 9:8 posle odličnih servisa Uroša Kovačevića. Nismo uspeli da održimo prednost, usledila je bolja igra Bugara u nastavku i prednost našeg rivala u finišu seta došla je do 20:18. Imali su Bugari kasnije tri set lopte, ali i to su naši sjajni odbojkaši izdržali, a onda uzvratili najjače.

Na 22:24 odgovorili smo serijom 2:0, potom spasili set-loptu kada je Luburić upijačem sprečio najgore, a Kovačević poentirao. Bila je to uvertira našeg naleta kojim smo zadali konačan udarac protivniku. Ponovo odlična igra u polju, sjajna defanziva iz koje je Srbija kreirala akcije i nokautirala rivala, za plasman u polufinale.

Veliko bravo za srpske odbojkaše! 

Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan Bajić

    31. avgust 2017 | 22:33

    Veliki Nikola Grbic

  • Rs

    31. avgust 2017 | 23:15

    Kako sam ponosan na ove momke , upoznao sam ih ljetos dok su bili na pripremama kod nas u Palama. Sjajni ljudi , sjajni sportisti , BRAVO !!!

  • Dzoni

    31. avgust 2017 | 23:23

    Svaka cast momci,Srbija je uz vas...samo napred!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA