≫ 

Bili su vaterpolisti Srbije i Crne Gore, igrali zajedno u klubu, a sada su se sreli kao ministri sporta!

Ministar omladine i sporta istakao da crnogorske kolege mogu da računaju na pomoć Srbije

  • 2

Ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić i ministar sporta Crne Gore Nikola Janović sastali su se u Podgorici kako bi razmenili znanja, iskustava i primera dobre prakse, prilikom izrade zakonske regulative u oblasti sporta.

Kako je saopštilo Ministarstvo omladine i sporta Srbije, Udovičić je istakao da crnogorsko Ministarstvo sporta može da računa na punu podršku Ministarstva omladine i sporta Srbije i da se nada nastavku sjajne saradnje.

Udovičić je upoznao kolegu sa konkretnim novinama koje je Zakon o sportu doneo sportskim organizacijama, sportistima i jedinicama lokalne samouprave u Srbiji, sa nacionalnim rezultatima na omladinskom polju, uspostavljenim mehanizmima učešća mladih u kreiranju i praćenju sprovođenja omladinske politike, kao i sa korišćenjem sredstava iz pretpristupnih fondova EU.

Foto: Tanjug/Vlada Republike Crne Gore/Sasa Matic

Na bilateralnom sastanku u okviru zvanične posete delegacije Srbije Podgorici, govorilo se i o intenzivnoj saradnji dve zemlje u oblasti nauke i tehnologije primenjene u sportu, sportskoj medicini, borbi protiv dopinga, organizaciji sportskih događaja, razvoju sportske infrastrukture...

- Iskustva Srbije i način na koji su u praksi primenili nova zakonska rešenja biće nam izuzetno važni u procesu izrade novog zakona o sportu - rekao je ministar Janović.

Sastanku su prisustvovali i v.d. pomoćnika ministra za sport Darko Udovičić, posebna savetnica za pravna pitanja Ivana Dukić, a crnogorsku delegaciju su, pored ministra Janovića, činili i sekretar Ministarstva sporta Crne Gore Tatjana Bulatović, genetalni direktor Direktorata za sport Miloš Lalević, kao i generalni direktor Direktorata za mlade Nenad Koprivica.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nele

    17. oktobar 2017 | 07:36

    ministari sporta to se huligansku kaze bez porfelja

  • Nele

    17. oktobar 2017 | 07:35

    braca grbic ako zele da kog pogledaju ne verujem da veruju u volju i istrajnost mlafih

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA