≫ 

PODVIG SRBINA ZA DIVLJENJE - U DIVLJINI: Naš čovek pobedio na ultramaratonu od 254 kilometra kroz Amazoniju! (VIDEO)

  • 19

Srpski ultramaratonac i šampion izdržljivosti Jovica Spajić postigao je neverovatan uspeh, vredan najvećeg divljenja o kome će se tek pričati.

On je u konkurenciji takmičara iz čitavog sveta pobedio u jednoj od najzahtevnijih trka na svetu, ultramaratonu, zapravo "Jungle Ultra" izazovu kroz Amazoniju u dužini od 254 kilometra!

A pobedio je dominantno, praktično je razbio konkurenciju: na cilj je stigao čak dva sata i 51 minut ispred drugoplasiranog?!

Spajić se na ovaj neverovatan podvig odlučio kao član "Inspired by HOPE" tima, koja ukazuje na probleme obolelih od opake bolesti plućne hipertenzije.

Možemo samo da zamislimo koliko je energije, snage i čelične volje bilo potrebno srpskom takmičaru da izdrži sve izazove sa kojima se susreo kroz teško prohodne staze kroz "pluća" planete zemlje.

Međutim, Jovica je prekaljeni ultramaratonac i ovakav napor za njega nije ništa novo.

Iza sebe ima niz najzahtevnijih takmičenja ove vrste na najnepristupačnijim stazama, kao što je ona u Namibijskoj pustinji (250 km) u kojoj je bio drugi ili trka od 330 kilometara na Tahoe Lake u Nevadi, gde je zauzeo četvrto mesto.

Inače, Spajić je član Specijalne antiterorističke jedinice Republike Srbije i ovo mu jedefinitivno najveći rezultat u karijeri.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA