≫ 

Ko je sve, osim Stojakovića i Gocića, dobio nacionalnu penziju?

Svojim zaslugama srpski sportisti dobili nacionalne priznanje

  • 0

Brojni srpski sportisti su postignutim rezultatima zaslužili nacionalnu penziju. Osvojenim medaljama i rekordima na najvećim takmičenjima izborili su doživotnu mesečnu nadoknadu.

Olimpijske i Paraolimpijske igre, Svetska i evropska prvenstva, Šahovska olimpijada, Dejvis i Fed kup, kao i rekordi na tim takmičenjima su merilo prema kojem najzaslužniji bivaju nagrađeni.

Tako je bivši kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Živko Gocić dobio nacionalno priznanje za zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu, dok je za isti uspeh sa odbojkaškom reprezentacijom nagrađen Goran Marić.

Predrag Stojaković i Žarko Čabarkapa su se 2002. godine na Svetskom prvenstvu u Indijanopolisu popeli na "krov sveta" i zaslužili nacionalnu penziju.

Srpski stonoteniseri Budimir Malešić i Darko Babić su osvojili bronzane medalje na Svetskom prvenstvu što je bilo dovoljno Vladi Republike Srbije da ih nagradi, baš kao i veslača Gorana Nedeljkovića za osvojeno srebro na Evropskom prvenstvu.

Bronza na Evropskom prvenstvu u streljaštvu donela je penziju Draganu Markoviću, dok je Tatjana Trivić bronzanom medaljom na Evropskom prvenstvu u džudou obezbedila državno priznanje.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA