≫ 

Srbija razbila Južnu Koreju i zauzela prvo mesto u grupi Svetskog prvenstva! U osmini finala na Crnogorke! (VIDEO)

Srpske rukometašice pobedile u odlučujućem meč sa 33:28

  • 18

Rukometašice Srbije zauzele su prvo mesto u grupi i plasirale se u osminu finala Svetskog prvenstva gde će igrati sa Crnom Gorom.

Srbija je pobedila Koreju u direktnom duelu za prvo mesto sa 33:28 i u nedelju će od 17.30 igrati meč za plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva.

Duel Srbije i Južne Koreje direktno je odlučivao o prvoplasiranom u grupi, a time i o nastavku takmičenja, jer su obe selekcije imale po 6 bodova, ali je naš tim bio na drugoj poziciji dok su Koreanke trećeplasirane.

Poredak u grupi je zavisio i od duela Nemica i Holađanki, ali pošto su Holanđanke dobile 31:23 one su doše do 7 bodova kao i Nemice. Srbija sada ima 8 bodova, a Koreja je četvrta sa 6.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Utakmica je bila neizvesna sve vreme. Koreanke su vodile 5:4, pa 9:8 u prvom poluvremenu, ali je Srbija preokrenula u povela sa 15:14 na poluvremenu.

U nastavku meča Srbija je bila bolji rival pa je zasluženo imala dva gola prednosti 20:18 i 22:20, ali je Koreja izjednačila na 22:22.

U poslednjih 10 minuta vodila se izjednačena borba, a naše gracije su imale konstantno dva gola prednosti 26:24.

Na ti minuta pre kraja Srbija odlazi na tri gola prednosti 30:26 čime je prelomila meč.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA