≫ 

Štefanek jednoglasno izabran za predsednika Sportskog saveza

Za Štefaneka je glasalo svih 159 delegata, a na toj funkciji nasledio je Aleksandra Šoštara, koji je iz ličnih razloga povukao kandidaturu

  • 0

Olimpijski šampion u rvanju Davor Štefanek izabran je danas za predsednika Sportskog saveza Srbije (ŠS) na Izbornoj Skupštini koja je održana u Narodnom pozorištu a za Štefaneka je glasalo svih 159 delegata, a na toj funkciji nasledio je Aleksandra Šoštara, koji je juce iz ličnih razloga povukao kandidaturu.

On se u prvom obraćanju na novoj funkciji zahvalio svima na podršci i rekao da je svestan težine posla koji ga očekuje.

- Zahvaljujem se što ste me jednoglasno izabrali. Mlad sam i neiskusan, ali svestan težine posla u najozbiljnoj sportskoj organizacija i nadam se da cu biti uspešan kao što sam bio kao rvač na strunjači. Želim dobru saradnju sa nacionalnim granskim savezima. Zahvalio bih se bivšem predsedniku Šoštaru i njegovom timu koji su postavili dobre temelje i omogućili mi lakši rad - istakao je Štefanek.

Kao primarne aktivnosti u četvorogodišnjem mandatu Štefanek je naveo doprinos razvoja i promociji sporta Republika Srbije, obilazak svih teritorijalnih Sportskih saveza, održavanje kontakata sa nacionalnim granskim savezima, aktiviranje sportista iz dijaspore da se takmiče za nacionalne granskih saveze, uključivamje u društveno koristan rad, podizanje svesti o sportu kroz medije i organizaciju Sportskih igara 2025. godine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA