≫ 

Nenadić o "balkanskom klasiku": Sve je moguće protiv Hrvata, sudije će biti na njihovoj strani

Najbolji srpski rukometaš jedva čeka megdan sa "kockastima" na Evropskom prvenstvu

  • 0

Najbolji srpski rukometaš Petar Nenadić izjavio je da je svestan da ekipu čeka vruća atmosfera u Splitu protiv Hrvatske na startu Evropskog prvenstva, ali da šansu za iznenađenje vidi u pritisku protivnika i tome što Srbija uvek odlično igra na otvaranju turnira.

>>> Hrvati odlepili zbog meča sa Orlovima: Tapkaroši za duel u Splitu traže 265 evra!

- Bitno je da svi dođemo zdravi u Hrvatsku, tamo je sve moguće i nemoguće... Na nas mnogi gledaju kao na autsajdere, s obzirom na to da dugi niz godina nismo imali značajne uspehe, ali je u današnjem sportu sve moguće, pa i da dobijemo Hrvatsku na njihovom terenu - rekao je Nenadić na tradicionalnom "Danu rukometa".

Nenadić je glavni pritisak prebacio na Hrvate, verovatno glavne favorite za osvajanje kontinentalnog zlata.

- Igramo balkanski klasik, sigurno je da će biti puna hala, atmosfera i suđenje biće na njihovoj strani, ali pritisak je na njima jer su domaćini, a svi znamo kakve su prve utakmice. Svi znamo da Srbija zna da odigra dobro na otvaranju takmičenja.

Rukometaš berlinskog Fuhsea otkrio je da bilo "peckanja" u klupskoj svlačionici sa trojicom Splićana Jakovom Gojunom, Stipom Mandalinićem i Dragom Vukovićem.

- Već su mi rekli šta me čeka u Splitu. Sve je to normalno, dugo smo prijatelji i igramo zajedno, pa se šalimo -kazao je on.

Nenadić je proglašen za najboljeg srpskog igrača u godini, drugi put zaredom.

- Osećam se super, lepo je kada te kolege izaberu i cene. Iza mene je fantastična sezona na klupskom i reprezentativnom nivou, ovo je kruna 2017. godine. Dosta srpskih igrača igra na odličnom nivou u klubovima, ali valjda sam zaslužio ovu nagradu koja je motivacija više pred Evropsko prvenstvo - zaključio je Nenadić.

Utakmica između Hrvatske i Srbije igra se 12. januara, a u A grupi EP su još Island i Švedska.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA