≫ 

Srpski rukometaši izolovani na periferiji Splita, nemamo trening pre meča, a tek ako pobedimo... Da li je ovo provokacija Hrvata ili strah od napada na Orlove?

Naš tim jedini je u hotelu izvan centra grada, za razliku od ostalih reprezentacija *Strahuje se od napada na naše rukometaše ukoliko izvuku povoljan rezultat na otvaranju prvenstva protiv domaćina Hrvatske

  • 36

Da su birali, organizatori Evropskog prvenstva u rukometu ne bi mogli da izaberu vatreniju utakmicu za otvaranje šampionata. Split će goreti od 20.30 kada se u Spaladijum areni budu sastali Hrvatska i Srbija.

Naš tim očekuje paklena atmosfera i 12.000 fanatičnih hrvatskih navijača i nema sumnje, sigurno veoma neprijateljska atmosfera.

Iako se rukometaši i jedne i druge reprezentacije trude da sve zadrže u domenima sporta i da smire tenzije, kao što je hrvatski rukometaš koji je izjavio da bi i telom štitio srpske igrače, tenzija  će nesumnjivo biti, a sve će biti jasno već tokom intoniranja himne Srbije pre početka meča (ukoliko se ona uopšte i bude čula).

>>> SAZNAJEMO: Kolinda dolazi u Split da navija protiv Srbije!

Organizatori prvenstva su počeli sa nekom vrstom predigre uoči meča, a da li je u pitanju provokacija, ili samo bezbedonosni razlog, ostaje da nagađamo.

Naime, naš tim je stigao u Split, ali za razliku od svih ostalih ekipa, jedini nije smešten u hotelu Park, koji je u centru grada i blizu je hale. Sa druge strane, naš tim je smešten u hotelu Lav Meridien, koji je u udaljen oko 12 kilometara od centra grada i hale u kojoj se igra meč.

Šuška se da je naš tim izolovan od ostalih reprezentacija, jer među organizatorima postoji strah da bi mogle da postoje tenzije između rukometaša Hrvatske i Srbije, naročito ukoliko posle uvodnog meča stvari ne prođu onako kako domaćini žele.

Printskrin: Google maps

Ipak, ostavlja se i opcija da je to urađeno iz bezbednosnih razloga, kako bi naši rukometaši imali mir i manje kontakta sa navijačima u Splitu.

NAŠ TIM BEZ TRENINGA U HALI PRE UTAKMICE

Foto: rss.org.rs

Još jedan od presedana jeste i to da naš tim neće imati nijedan trening pre utakmice. Čak ni zagrevanje neće imati u dvorani u Splitu, nego u sali za trening od 19 časova, gde će se istovremeno zagrevati i hrvatski rukometaši.

To je još jedna mera predostrožnosti, kako neko ne bi napao naše repezentativce sa tribina pre meča.

STRAHUJE SE OD NEMIRA U SLUČAJU POBEDE SRBIJE

Foto: Profimedia/AFP

U Hrvatskoj vlada velika euforija i navijači očekuju zlatnu medalju za svoju selekciju, koja im jedina nedostaje u bogatoj kolekciji koju imaju iz prethodnih godina gde su osvojili sve što se može osvojiti, osim upravo Evropskog prvenstva.

''Kockasti'' imaju izuzetno jak tim sa proslavljenim trenerom Linom Červarom i ne skrivaju da su im amcicije naveće moguće. Sa druge strane, javnost je već otpisala Srbiju i očekuju sigurnu pobedu na otvaranju.

Organizatori strahuju da bi u slučaju nekog neočekivanog rezultata, gde bi Srbija mogla da iznenadi, na tribinama mogli da izbiju neredi, pa čak i da neko pokuša da napadne naše rukometaše.

Utakmica grupe A između Srbije i Hrvatske na programu je od 20.30. U našoj grupi su još i Švedska i Island, a dalje idu tri od četiri ekipe, ali se bodovi iz grupe prenose u narednu fazu.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA