≫ 

Najbolji srpski rukometaš napušta reprezentaciju posle EP

Petar Nenadić ove godine puni 32 godine i smatra da mu treba više vremena za odmor

  • 10

Najbolji srpski rukometaš Petar Nenadić najavio je da neće biti u nacionalnom timu posle Evropskog prvenstva u Hrvatskoj.

Nenadić, koji u junu puni 32 godine, fokusiraće se na klupske obaveze, ali još uvek nije siguran da li će napraviti samo pauzu ili oproštaj od reprezentacije.

>>> Zašto godinama igramo rukomet iz "prošlog veka" i još DVA bitna pitanja za selektora Srbije! (VIDEO)

- Pauza ili oproštaj, nisam siguran još uvek, ali u svakom slučaju, potrebna mi je pauza posle dosta godina i samo dva propuštena takmičenja u nacionalnom dresu.

- Potreban mi je "brejk" u svakom smislu. Vreme će pokazati da li će biti samo pauza ili oproštaj. To je moja odluka, nije ishitrena, nekim ljudima je već bila najavljena - rekao je Nenadić novinarima u Splitu posle dva poraza od Hrvatske i Švedske.

On je dodao da nije zadovoljan svojim partijama u reprezentaciji i da je očekivao više od cele generacije.

- Cilj su mi bile Olimpijske igre, ali sve više uviđam da je mom organizmu potrebno više vremena za odmor. Nisam ni sam zadovoljan igrama koje pružam u reprezentaciji. Dolazim posle iscrpljujucih meseci u klubu. Moja porodica i prijatelji zaslužuju više vremena od mene. Kao reprezentacija jedino smo bili konkurentni za vrh te 2012. godine. Mi smo još jedna propuštena generacija, pogotovo moja generacija - zaključio je Nenadić.

Nenadić je za reprezentaciju Srbije debitovao na šampionatu u Austriji 2010. godine, odigrao je 67 utakmica i dao 167.

Srpskim rukometašima za prolaz u drugu fazu Evropskog prvenstva nedostaje da, u najgorem slučaju, sutra pobede Island sa najmanje četiri gola razlike.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S.z

    15. januar 2018 | 14:43

    Bar nesto rece , da ste jos jedna izgubljena generacija, dok svi drugi ni da beknu i kazu istinu. Kako ne shvataju da ukoliko se nista ne promeni dzaba ce i oni dolaziti ubuduce i trositi svoje vreme i svoj ugled na propalu stvar.

  • Realan

    15. januar 2018 | 19:11

    Najbolji? Dajte molim Vas pa on je jedan od najzaslužnijih za ovo brukanje. On ima 32 godine i nije shvatio da je rukomet kolektivna igra i da srednji bek organizuje igru i razigrava saigrače a ne juri sam sopstvenu statistiku.

  • Eureka

    15. januar 2018 | 20:02

    Trebao si se povući pre prvenstva majstore

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA