Šta je rukometašima Srbije potrebno za drugu fazu?

Hoće li Orlovi uspeti da se ''plasiraju'' u Zagreb

  • 5

Rukometna reprezentacija Srbije danas igra odlučujuću utakmicu protiv Islanda u Splitu za prolaz u drugu fazu Evropskog prventva u Hrvatskoj.

Izabranicima Jovice Cvetkovića za odlazak u Zagreb potreban je trijumf u najmanje četiri gola razlike, bez obzira na ishod meča Hrvatska - Švedska, a u slučaju iznenađenja Skandinavaca odnosno remija ili pobede, "orlovima" igra i minimalan trijumf.

>>> Vuja napravio haos, pogledajte istorijsku konferenciju: Rukomet vode debili! Zašto onda i ja ne bih napravio cirkus?! (VIDEO)

Srpski rukometaši prethodno su zabeležili dva ubedljiva poraza od Hrvatske (32:22) i Švedske (30:25) i potrebno je da odigraju na znatno višem nivou kako bi imali šansu da prođu prvi krug takmičenja.

Pored krize rezultata, odnosno igre, nije stvorena ni dobra atmosfera zbog fizičkog sukoba selektora Cvetkovića i potpredsednika Rukometnog saveza Srbije Dragana Škrbića oko razmimoilaženja u razmišljanju tima, a na sve to najbolji igrač Petar Nenadić je uoči najvažnijeg meča odlučio posle turnira ne igra više za reprezentaciju.

Utakmica 3. kola A grupe EP između Srbije i Islanda počinje u 18.15, a od 20.30 sastaju se Hrvatska i Švedska.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rogozin

    16. januar 2018 | 12:46

    Potrebno im je da se vrate kuci, i da se taj sport kod nas ugasi. Nikada nismo ni bili neka rukometna sila. To je bilo na momente.

  • PECA

    16. januar 2018 | 14:42

    Gubimo sa najmanje 6 razlike.

  • Mane

    16. januar 2018 | 13:08

    Igraci i selektor

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA