≫ 

Srbija se definitivno oprostila od 1/2 finala EP, ali i rastužila Hrvate koji su navijali za Orlove (FOTO)

Naša selekcija izgubila od Norveške na otvaranju druge faze EP

  • 62

Rukometna reprezentacija Srbije porazom je počela drugu fazu na Evropskom prvenstvu, pošto je u Zagrebu izgubila od selekcije Norveške rezultatom 32:27 (17:17)

SRBIJA - NORVEŠKA 27:32 (17:17)

SRBIJA: Cupara, Ivanišević, Šešum 5, Vujić, Dukić 4, Beljanski 5, Nenadić 4, Radivojević, Marković 1, Đorđić, Ilić 2, Crnoglavac, Jovanović 2, Zelenović 3, Marsenić 1, Obradović.

NORVEŠKA: Kristensen, Bergerud, Sagosen 8, Mirhol 3, Jakobsen, Tonesen 3, Jondal 4, Bjornsen 8, Gulerud 1, Sorhejm, Johansen 1, O'Salivan 3, Tangen, Reinkkind 1, Rod, Hansen.

Norvežani, aktuelni vicešampioni sveta, pitanje pobednika su rešili serijom 7:2 na samom početku drugog poluvremena, a do kraja meča su samo potvrdili klasu.

Srbija se ovim porazom i matematički oprostila od šanse za plasman u polufinale. Naravno, ona je bila minimalna i pre ovog meča. Takođe, Orlovi su rastužili i Hrvatsku čiji reprezentativci su na trenutke izlazili iz svlačionice kako bi navijali za naše.

Foto: Telegraf

Hrvatska u 20.30 igra protiv Belorusije i u ovoj drugoj fazi im je bilo potrebno da Srbija ''uštine'' Norvežane ili Francuze kako bi Kaubojima pomogli da odu među prve četiri.

Naredni meč na EP Srbija igra u ponedeljak protiv Francuske od 18.15 (RTS 2). Podsetimo, samo dve ekipe idu dalje u polufinale.

Francuska, Norveška i Švedska imaju po 4 boda, Hrvatska 2, a Srbija i Belorusija su bez bodova. S tim da mi i Norvežani imamo meč više.

Foto: Tanjug/AP

Srbija je odlično otvorila utakmicu što se tiče realizacije, ali je u odbrani poprilično ''duvalo''. 9. minutu na semaforu je stajalo 9:9, da bi Norvežani zatim vrlo brzo stekli tri gola viška - 12:9.

Orlovi su u tim trenucima vezali nekoliko početničkih grešaka u napadu, ali srećom pa je Cupara ''počeo da se budi.'' Upisao je pet odbrana do poluvremena, najviše zahvaljujući finišu.

U tom finišu Srbija je stigla do preokreta pri rezultatu 15:13 za Norvežane. Dva brza gola Nenadića i Đukića i na semaforu je stajalo 15:15,a zatim i 16:15 posle bombe Jovanovića. Ipak, Norvežani su u poslednjem minutu dobili igrača više i uspeli su da izjednače na 17:17. To je ujedno i bio rezultat prvog poluvremena.

Foto: Tanjug/AP

Drugo je počelo sjajno, golom Beljanskog za 18:17, a zatim je usledilo pomračenje. Norveška je napravila seriju 7:2 i u 40. mintuu otišla na 24:20. Praktično, vicešampioni sveta su u tom trenutku rešili pitanje pobednika.

Imali su Norvežani +5 i u 48. minutu, uprkos tome što su Orlovi minut pre toga napadali da smanje na -2. Stare boljke su ''isplivale'' i greške su nas koštale bodova.

Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja...RS

    18. januar 2018 | 21:12

    Bitno je da su se dobro proveli po hotelima a nama dzigericu pojeli,zalim svaki sekund sto sam gledao ove lijenstinje bez imalo nacionalnog ponosa

  • Rogozin

    18. januar 2018 | 18:39

    A ko se i nadao povoljnijem rezultatu? Agoniju su im produzili jos za 3 utakmice. Mislim da su i oni bili razocarani prolazkom u drugi krug.

  • Wien

    18. januar 2018 | 18:44

    Idite kuci....vi ste sramota rukometa....sramota ....sramota...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA