≫ 

Srbija doživela težak poraz od Francuske, braća Karabatić imali svoj dan protiv Orlova!

Nije se moglo protiv svetskih šampiona...

  • 41

Rukometna reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Francuske u drugoj fazi Evropskog prvenstva u Hrvatskoj rezultatom 39:30 (19:12)

Poraz koji je sasvim sigurno bio očekivan, i to iz dva razloga: prvi - Francuska je mnogo kvalitetniji protivnik od Orlova, drugi - pobeda je Trikolorima praktično obezbedila mesto u polufinalu, dok Srbija nije imala ni rezultatski motiv.

Mogli su izabranici Jovice Cvetkovića u ovom meču da vide dokle su dogurali u odnosu na najkvalitetnije evrospke seleckije, a utisak je da nisu ni blizu.

Olako su Francuzi davali golove iz kontranapada, brzi centar im je besprekorno funkcionisao, mada ne smemo zaboraviti ni da su u nekoliko navrata imali i dosta sreće. Podsetimo, Orlovi su čak pet puta pogađali okvir gola.

Foto: Tanjug/AP

Srbija je, doduše, sjajno otvorila meč i imala je vođstvo od 6:4 i 7:6. Zatim je usledio neverovatan pad, Francuzi su ubacili u ''drugu'' brzinu i serijom 11:3 praktično rešili pitanje pobednika.

Na poluvremenu je bilo 19:12 za Francusku, za koju su braća Karabatić odigrali sjajnih 30 minuta. Luka je postigao čak svoje prve golove, dok je Nikola asistirao iz nemogućih pozicija.

Mlađi Karabatić je i u drugom poluvremenu nastavio da daje golove, iako se u tim trenucima isticao rezervni golman Orlova Tibor Ivanišević. Zabeležio je pet odbrana u uvodnih 10 minuta nastavka.

Foto: Tanjug/AP

Srbija svoj naredni meč igra u sredu (16.00 časova) protiv Belorusije, za častan oproštaj od EP.

Najefikasniji u našem timu bili su Zelenović sa sedam i Nenadić sa šest golova. Ilić i Jovanović su dodali po četiri, Obradović dva, a Šešum, Dukić i radivojević po jedan. Cupara je imao pet, Ivanišević u nastavku sedam odbrana.

Kod Francuza Košedo i Luka Karabatić su dali po sedam, Nikola i Mahe su imali po četiri.

U nastavku pogledajte i nastup seksi čirlidersica na EP:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ocajno pero

    22. januar 2018 | 21:00

    Koliko ulazemo toliko i dobijamo. Ulazemo u fudbal da bi se pojedinci bogatili i zaradjivali na preprodaji igraca, ali zato.para nema za rukomet, jer nema visokih transfera prevedeno.nema para. Ista prica u vaterpolu, odbojci, hokeju, stoni tenis itd.itd. a kada donesu zlatnu medalju sa velikog takmicenja tu su da se slikaju svi i kite njihovim perjem. Momci igrali ste koliko su vam protivnici dozvolili.

  • Boske100

    22. januar 2018 | 18:05

    Mogu, mogu, da izgube sa manje od 15 golova razlike

  • Rilex

    22. januar 2018 | 18:26

    Nenadic glavna kocnica

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA