Sagrade stadion za 100 miliona, upotrebe ga četiri puta i sruše: Neverovatan plan organizatora ZOI

U Pjongčangu će učestvovati i četiri člana srpskog tima

  • 1

Zimske Olimpijske igre iziskuju veliku organizaciju na visokom nivou. Mnogo novca i rada se ulaže kako bi takmičari imali najbolje uslove, ali većina problema počinje kada se Igre završe.

Šta raditi sa objektima koji su sagrađeni u tu svrhu, a gube funkciju nakon što posluže nameni. Pa srušiti ih. Naime, organizator ovogodišnjih zimskih Olimpijskih igara, južnokorejski grad Pjongčang ima upravo tu nameru.

Stadion čija je izgradnja koštala 109 miliona dolara, biće upotrebljen samo četiri puta a potom, najverovatnije srušen. Stadion kapaciteta 35.000 mesta poslužiće za otvaranje i zatvaranje zimskih Olimpijskih igara, kao i za iste ceremonije Paraolimpijskih igara.

>>>Ona će nositi zastavu Srbije na otvaranju Olimpijskih igara (FOTO)

Problem predstavlja i činjenica da je stadion sagrađen bez krova, a budući da su temperature tokom godine u minusu, pa je gotovo izvesno da objekat neće dočekati druge sportiste, dok će posetioci ZOI morati da se snađu kako bi se zagrejali.

I međunarodni Olimpijksi komitet je zabrinut za sudbinu objekata i eventualno propadanje, kao što je to bio slučaj posle Igara u Riju.

Ukoliko zaista dođe do rušenja stadiona nakon završetka takmičenja, to praktično znači da će svaka od četiri ceremonije koštati nešto više od 25 miliona dolara.

Podsetimo, u Pjončangu će učestvovati i srpski četvoročlani tim u sastavu Nevena Ignjatović, Marko Vukićević, Marko Stevović (alpsko skijanje) i Damir Rastić (nordijsko skijanje).

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • čarls bronson

    3. februar 2018 | 00:47

    Ima se ,može se . Inače , Koreja je odavno poznata po objektu svrstanom u najveće građevinske promašaje , kada su napravili poslovnu zgradu ,1988. u Seulu od stotinu spratova , neko se setio da izračuna da kada se ubaci potreban nameštaj i težina ljudi koji bi trebalo da dnevno prođu njenim prostorijama ona bi se srušila prvoga dana .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA