≫ 

Šveđani u finalu, nakon što je Danska u poslednjoj sekundi izborila produžetke! Španija lako sa Francuzima, Šterbik "skidao" sedmerce!

Fantastično prvo poluvreme Španaca, mkao i fantastičan skandinavski derbi

  • 2

Rukometaši Španije prvi su finalisti Evropskog prvenstva. "Crvena furija" je lakše od očekivanog stigla do trijumfa nad selekcijom "trikolara" rezultatom 27:23 i obezbedila borbu za najsjanije odličje.

Tvrda odbrana na obe strane obeležila je prvo poluvreme u kom su Španci boljim napadom ipak stigli do osetnije prednosti pred odlazak na odmor.

U nastavku su mirno održavali vođstvo i sigurnom igrom sprečili Francusku da dođe do preokreta.

Najefikasniji u redovima pobedničke ekipe bio je Sole sa sedam pogodaka, a Entrerios je dodao šest golova, dok se u poraženom timu istakao Sorendo koji je šest puta tresao mrežu Španije.

Prilično izjednačen početak utakmice je bio potpuno razumljiv, imajući u vidu o kakvom ulogu se radi. Ipak, Španija je bila ekipa koja je preuzela inicijativu i stigla do dva gola prednosti, ali su se Francuzi konsolidovali i uspeli da stignu do izjednačenja (8:8).

Međutim, "furija" je nastavila u svom stilu, napadajući francusku odbranu svim oružjima. Kada je u 21. minutu na gol stao Arpad Šterbik i odbranio prvi od tri sedmerca, dodatno je ulio samopouzdanje svojoj ekipi.

Malo po malo prednost Španije je rasla da bi na kraju prvog dela igre imala šest golova više u odnosu na Francusku.

U istom ritmu Španci su nastavili i u drugom poluvremenu održavajući vođstvo koje su stekli, ali i zahvaljujući odbrana golmana koji su bili mnogo uspešniji od kolega na drugoj strani.

Zaigrali su Francuzi mnogo bolje u drugoj polovini drugog poluvremena, koristili greške rivala i serijom 6:0 stigli na tri gola zaostatka. Španci su ipak odigrali onako kako je bilo potrebno, smireno, tražeći najbolje rešenje pa su u igri gol za gol stigli do pobede nad moćnom reprezentacijom Francuske koja definitivno nije ličila na ekipu sa nekih prethodnih utakmica ili takmičenja.

Nikola Karabatić je postigao tri gola, kao i Mej i Port dok su ostali zatajili.

Švedska je dobila triler u drugom polufinalu protiv Danske i boriće se za prvu zlatnu medlaju na EP u 21. veku.

Šveđani su posle dodatnih 10 minuta slavili rezultatom 35:34, nakon što su Danci u poslednjoj sekundi regularnog dela dali gol za 28:28.

Zanimljivo, Šveđani su imali zicer na 10 sekundi do kraja i onda su iz kontre primili gol.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA