Karabatić vodio Francuze do bronze: Lindberg nije mogao sam, Hansen potpuno razočarao

"Trikoliri" osvojili novu medalju na još jednom velikom takmičenju

  • 0

Udarili su jedni na druge aktuelni olimpijski šampioni i svetski prvaci, a potonji su slavili rezultatom 32:29. U zagrebačkoj Areni rukometaši Francuske nadigrali su selekciju Danske i sa medaljom oko vrata završili prvenstvo Starog kontinenta.

U reprizi olimpijskog finala, Francuska se revanširala za tadašnji poraz i osvojila novu medalju na još jednom velikom takmičenju.

Jednu od najdominantnijih reprezentacija u poslednjoj deceniji do pobede je predvodio Nikola Karabatić koji je postigao devet golova, ali je imao i veliku pomoć saigrača.

Ključnu prednost "trikolori" su, ispostaviće se, napravili u prvom poluvremenu i u nastavku održavali rezultat ne dozvoljavajući Danskoj da ugrozi pitanje pobednika.

Pored Karabatića u timu Didijea Dinara raspoloženi su bili Sorendo, Abalo i Mae sa po pet pogodaka, dok je Port dodao četiri.

Na drugoj strani, Hans Lindberg je "vukao" svoju reprezentaciju, postigao je 12 golova, ali je izostao učinak Mikela Hansena koji uspeo samo dva puta da zatrese mrežu rivala.

U finalu Evropskog prvenstva sastaju se Španija i Švedska od 20.30.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA