Pobeda Trampa: Američka himna na Superboulu izvedena bez protestnog klečanja

Od 2016. godine neki američki profestionalni sportisti su na utakmicama tokom izvođenja himne klečali u znak protesta zbog policijske brutalnosti i rasne nejednakosti u SAD

  • 1

Finalna utakmica američkog fudbala - Superboul - prošla je noćas bez protestnog klečanja tokom izvođenja američke himne.

>>> Dobio je šansu posle povrede najboljeg igrača, a onda je Filadelfiji doneo prvi Superboul: Najlepša priča NFL sezone! (FOTO) (VIDEO)

Svi igrači "Patiota" iz Nove Engleske i "Iglsa" iz Filadelfije stajali su uspravno dok je slavna pevačica Pink pevala himnu, prenosi AP .

Od 2016. godine neki američki profestionalni sportisti su na utakmicama tokom izvođenja himne klečali u znak protesta zbog policijske brutalnosti i rasne nejednakosti u SAD.

Nakon što je predsednik Donald Tramp pozvao vlasnike klubova da takve sportiste otpuste, 24. septembra prošle godine više od 200 igrača američkog fudbala je klečalo ili sedelo tokom izvođenja himne.

Foto: Ap/Tanjug

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA