Srpske vaterpolistkinje bez golmana došle do istorijskog uspeha!

Prvi put u istoriji ženska vaterpolo reprezentacija obezbedila je plasman na EP, pošto je prethodna dva puta učestvovala kao domaćin

  • 0

Vaterpolistkinje Srbije su izborile pravo učešća na EP u Barseloni. Odličnom igrom, pre svega u odbrani deklasirale su u revanšu Ukrajinu 6:1. U prvom meču bilo je u Novom Sadu 10:8.

Srbija je igrala bez golamana Vadane Jovetić kojoj avion iz Kijeva nije mogao da leti za Harkov.

Blistala je sa tri gola Nada Mandić, ali sve devojke zaslužuju najvišu ocenu za borbenost i prikazanu želju za velikim trijumfom.

To će biti treći put da Srpkinje igraju na EP. Do sada su oba puta bile učesnice zahvaljujući činjenici da je Beograd bio domaćin EP tako da je ovo istorijski uspeh.

Foto: Waterpolo.org.ua

Ukrajina - Srbija 1:6 (1:2,0:2,0:1,0:1)

UKRAJINA: Dvoržetska, Abimova, Melničuk, Andrejeva, Telipko, Danilina, Ivančenko, Zajtas,Bobovnikova, Fedutenko, Švedova 1, Bulak, Hres.

SRBIJA: Petrović, Luka 1, Švec, Rudić, Josifović 1, Prica, Gluščević,Mandić 3, Kaplarević, Vuković 1, Miladinović, Damnjanović. Selektor: Jovović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA