≫ 

Želimo 12 medalja na Olimpijskim igrama u Tokiju, a da li možemo da osvojimo i više? Ovo su sportisti od kojih se očekuje da ih donesu!

U ovom trenutku u 2018. godini imamo veliki broj kandidata za osvajanje medalja na Igrama u Tokiju 2020.

  • 4

Srpski sportisti osvojili su rekordnih 8 medalja na Olimpijskim igrama 2016. u Riju. Sada smo na dve godine od sledećih igara u Tokiju, a predsednik Srbije, Aleksandar Vučić najavio je da želi osvajanje 12 medalja. Država će garantovati sve uslove da se to sprovede, a da li je realno, sada ćemo da vidimo. Gledajući onako prema nekim dosadašnjim rezultatima i usponu forme možda bismo mogli i više.

>>> SJAJAN UČINAK: Na kom mestu je Srbija sa osam medalja u Riju?

>>> Konnichiwa Tokio: Spektakularna najava Olimpijskih igara 2020! (VIDEO)

Zanimljivo je da prema sajtu olympicspredictions. com Srbija će osvojiti 12 medalja u Tokiju 2020, i to dve zlatne pet srebrnih i pet bronzane.

To je sve urađeno na osnovnu rezultata sportista do sada i apdejtuje se stalno. Gledajući njihovu prognozu, gde su izostavljeni neki sportisti, mi onda zaključujemo da će biti više medalja.

>>> JAPANSKA MAGIJA: Pogledajte kako će izgledati Olimpijski stadion u Tokiju

Printskrin: instagram/serenawilliams

Sigurno je da mogu i neki drugi sportisti da iznenade i da donesu medalje. Ovo su samo predviđanja, jer je najpre jako teško da se sportisti plasiraju na Igre, a kamoli da osvoje medalju.

Pa da vidmo ko to može da donese medalju.

ZLATNE

Prema našim predviđanjima do zlata mogu da dođu Ivana Španović i vaterpolisti Srbije, koji će biti u zenitu igračkih karijera za dve godine. Ivana će imati 30 godina i biće to tačno njen zenit za rezultate, a vaterpolisti će imati u proseku od 25 do 33 godine, što je takođe najbolji period za rezultate.

Eventualno bi mlada Tijana Bogdanović ili Vanja Stanković mogle da se domognu zlata, ali je u tekvondou velika konkurencija, pa se ne može predvideti do samog takmičenja i konačne liste učesnika.

Takođe džudisti Nemanja Majdov koji je šampion sveta i Aleksandae Kukolj prvak Evrope su u top formi karijere, mogli bi da iznenade. Takođe, kajakaši  Tomićević i Zorić bi mogli da u odnosu na Rio odu stepenik više.

Foto: Marko Jovanović

SREBRNE MEDALJE

Što se tiče srebrnih medalja košarkaši Srbije imaju velike šanse da ponove uspeh iz Rija, ako se plasiraju naravno.

Osim košarkaša, srebrne medalje bi mogli da osvoje kajakaši Marko Novaković i  Nebojša Grujić, kao i žene k2 500 metara gde su Olivera i Nikolina Moldovan, zatim strelkinja Andrea Arsović u gađanju vazdušnim pištoljem 10 metara, a naveli su i Ivanu Španović.

Nama su konkurenti za ovu medalju i strelci  Zorana Arunović, Damir Mikec, Bobana Veličković.

Foto: Tanjug/AP

BRONZANE MEDALJE

Prema sajtu olympicpredictions.com jedna bronzana je predviđena za veslače, jedna je predviđena za Milicu Mandić u kategoriji plus 67 kilograma u tekvondou. Još jedna bronza predviša se Bobani Veličković u gađanju vazdušnim pištoljem na 10 metara, jedna Davoru Štefaneku, a jedna kajakašima k2 na 1000 metara.

Što se naše prognoze tiče, do bronze bi mogli odbojkaši, odbojkašice, kao i neko od kajakaša i veslača ili strelaca poput Damira Mikeca ili poput rvača Viktora Nemeša

TABELA PROGNOZA MEDALJA NA OLIMPIJSKIM IGRAMA U TOKIJU 2020.

Prinskrin: olympicmedalspredictions.com

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    7. mart 2018 | 16:40

    A basketasi? 3na3

  • Sport fan

    8. mart 2018 | 00:08

    Odbojkaši i odbojkašice mogu i više od bronze definitivno. Čemu otpisivanje Novaka Đokovića, smatram da će biti možda najmotivisaniji na tom turniru nego što je ikada bio do sada. Kako čovek reče smešno je ne ubrstiti basketaše 3x3 na obu listu. Staša Gejo, devojka koja se takmiči u sportskom penjanju je prošle godine pobedila gde god da je se pojavila. Čak smatram da bi i Sebastijan Sabo u plivanju mogao da se umeša u neku borbu kao i Velja. Za rvanje, dzudo i tekvondo se slazem da sve zavisi od žreba i toga kakv će dan da bude sportisitma, takođe i strelci. Muška košarka iz ugla večitog optimiste može da stigne i do zlata. A pojaviće se i neki novi klinci koji će nas teraju da sve nokte pojedemo jel ovo je Srbija. I mi idemo da osvojimo Tokio!!!

  • Dušan

    21. mart 2018 | 21:58

    Karate kao nova disciplina u Tokiu bi mogla da nam donese neku medalju. Ostale mogućbosti su manje više pomenute u ostalim komentaruma.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA