≫ 

Zbog Kosova ponizili Srbiju: Igramo u Kragujevcu, ali bez zastave i himne!

Zbog ultimatuma Kosova, evropska rukometna federacija donela skandaloznu i ponižavajuću odluku

  • 18

Veliki skandal se desio u Evropskoj kući rukometa. Izvršni odbor EHF-a doneo je odluku da će se selekcije Srbije, Kosova i Metohije i, Norveške i Slovačke boriti za plasman na kontinentalni šampionat u okviru grupe 5, ali da će se svih šest mečeva u Kragujevcu održati bez intoniranja himne ili isticanja zastave.

Podsetimo, Rukometni savez Kosova zvanično je obavestio Evropsku rukometnu federaciju (EHF) da bez nacionalnih obeležja, zastave i himne, ženska juniorska selekcija neće učestvovati na kvalifikacionom turniru za Svetsko prvenstvo, čiji je domaćin trebalo da bude Kragujevac, prenosi RTK 2.

A onda je EHF doneo skandaloznu odluku da i ostale selekcije Srbije,  Norveške i Slovačke igraju bez obeležja..Ovo je direktno ponižavanje Srbije zbog ultimatuma nepriznate republike Kosovo

Čak ni arbitri i delegati pomenutih mečeva neće imati obeležja, a jedini zastava koja će se vijoriti u hali "Jezero" biće ona Evropske kuće rukometa.

Foto: Tanjug/Zoran Mirković

Inače, rukometašice Srbije i kosovske selekcije igrale su već u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo prošle godine i taj meč održan je na neutralnom terenu u Rumuniji, bez nacionalnih obeležja i intoniranja himne. Ali, to je bilo na neutralnom terenu, a sada igramo u srcu Srbije!!

Samo pobednik turnira koji će se održati 23. i 24. marta plasiraće se na šampionat sveta u Mađarskoj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    16. mart 2018 | 15:54

    Ko nam kriv? Što ih primamo?

  • Westica

    16. mart 2018 | 23:28

    Cela hala će da peva himnu ! Hajmo Kragujevčani, hajde Djavoli da napunimo halu za Srbiju!!!

  • srbin iz srbije

    16. mart 2018 | 12:06

    Ne treba ucestvovati na turniru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA