≫ 

Zbog Kosova premestili turnir iz Kragujevca: Nova sramota Srbije

Rukometni savez Srbije morao da premesti turnir nadomak Beograda

  • 4

Kvalifikacioni turnir za Svetsko prvenstvo ženskih juniorskih reprezentacija, na kome učestvuju Srbija i tzv. Kosovo, premešten je iz Kragujevca u Kovilovo, potvrđeno je Tanjugu iz Rukometnog saveza Srbije.

Meč dve selekcije, koji je izazvao veliku pompu posle odluke da se ne ističu nacionalna obežja i himne, odigraće se u Sportskom centru Kovilovo u petak od 16 sati.

Pored Srbije i kosovske selekcije na turniru učestvuju i njihove vršnjakinje (generacija 1998) iz Norveske i Slovačke.

Taman što smo dobili šamar od EHF-a da igramo bez nacionalnih obeležja zbog protesta Kosova, stigao je novi šamar. Zbog velike pompe oko meča RSS je turnir premestio u naselje Kovilovo nadomak Beograda, zbog straha da prepuna hala Jezero ne napravi neki incident.

Podsetimo, sečekcija tzv Kosova i metohije nije želela da igra bez obeležja na ovom turniru, pa je protestvovala, a onda je EHF odlučio da sve ekipe igraju bez obeležja, na šta je Rukometni savez Srbije pristao umesto da protestvuje.

Samo pobednik kvalifikacionog turnira plasiraće se na Svetsko prvenstvo u mađarskom Ðeru.

Ova odluka RSS izazvala je burnu reakciju Rukometnog saveza Kosova i Metohije, koji su je nazvali sramotnom.

- Odluka da se za mesto odigravanja kvalifikacionog turnira za juniorke odredi Kovilovo umesto Kragujevca, nije donela ništa više ili bolje od onoga što je prva odluka donela, a to je osećaj izdaje, osramoćenosti i poniženja. Zar je jedini način da se ovoj poražavajućoj odluci stane na put, taj što će se ''zamazati oči'' svima, tako što će se iz Kragujevca turnir premestiti u Kovilovo, u prestonicu Srbije, Beograd?!

- Pravljenje ustupaka nepostojećoj državi Kosovo ne sme biti naša praksa i model ponašanja, jer to može samo da znači da neko pokušava ''na mala vrata'' da prizna postojanje nečega što ne postoji. Bez himne, državnih obeležja i navijača, ovaj turnir biće samo poraz, nova sramota i bol u srcu svih kojima je Kosovo i Metohija dedovina, ljubav i svetinja", navodi se u saopštenju UO RS KiM koje je potpisao predsednik Slavoljub Mandić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Džo

    21. mart 2018 | 16:09

    Ej bre dokle ovako, da nas gazi ko stigne,ja više ništa ne razumem.

  • Јован

    21. mart 2018 | 16:18

    Нема попуштања

  • Bane

    21. mart 2018 | 16:24

    Posalje ih u Rumu. Mozda se taj grad jednom posle Tita (hvala buuuu) mozda preporodi. Hvala Borovici sto je Srbija cula za Rumu!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA