≫ 

Rukometni savez objasnio medijima zašto im je zabranjeno da gledaju meč Srbije i Kosova u Beogradu!

Evropska rukometna federacija izdala je dopis, a Rukometni savez Srbije morao je da se povinuje

  • 10

Rukometni savez Srbije prihvatio je najpre sraman ultimatum EHF-a da juniorska selekcija Srbije igra bez obeležja na turniru za plasman na Svetsko prvenstvo. Nakon toga, kada su tu popustili usledio je niz šamarčina od strane Evrope koje smo podneli gutajući knedle. Problem je ispao kada je delegacija srpske pokrajine Kosova i Metohije odbila da igra bez svojih obeležja, pa su se pobunili, a onda je EHF donela oduku da sve ekipe uključujućči Srbiju, Norvešku i Slovačku igraju bez obeležja na turniru u Kragujevcu.

Posle toga je usledio novi šok, jer je turnir iz Kragujevca prebačen u Kovilovo u malu dovranu pored Beograda, a onda i zabrana publici i medijima da prisustvuju. Publici donekle i razumljivo, ali zašto medijima nikome nije jasno.

Predsednik RSS Božidar Đurković, koji je inače predsednik takmičarske komisije EHF (znači čovek od uticaja) se nije javljao na telefon, ali je savez izdao saopštenje koje prenosimo u celosti:

- Rukometni savez Srbije želi da upozna javnost sa stvarima vezanim za odigravanje kvalifikacionog turnira za Svetsko prvenstvo juniorki koji će od petka do nedelje biti održan u SC "Kovilovo".

Evropska rukometna Federacija poslala je dokument organizatoru turnira Rukometnom savezu Srbije, kao i svim učesnicima kvalifikacija, sa jasnim i striktnim uputstvima koji će pomoći da celokupan događaj protekne u duhu sporta.

Printskrin: Youtube/Treće poluvreme

-Sagledavajući bezbedonosnu situaciju, kao i celokupan publicitet koji prevazilazi granice sporta, Evropska rukometna Federacija dostavila je Rukometnom savezu Srbije odluku po kojoj će turnir u Kovilovu biti odigran bez prisustva gledalaca i predstavnika medija.

Ulaz u sportski kompleks Kovilovo biće dozvoljen samo zvaničnim članovima Federacija, predstavnicima RSS i ljudima zaduženim za organizaciju kvalifikacionog turnira.

Rukometni savez Srbije shvata naglašene emocije u javnosti kada je u pitanju južna srpska pokrajina Kosovo i Metohija. Sa druge strane, kao organizacija smatramo da smo učinili najviše u izuzetno teškim okolnostima, kako bi sačuvali budućnost našeg sporta, sprečili drakonske kazne i višegodišnju suspenziju naših reprezentativnih selekcija na međunarodnoj sceni.

Sa željom da sve protekne u najboljem mogućem redu, Rukometni savez Srbije, postupaće po odluci EHF, a u saradnji sa nadležnim državnim organima - navodi se u saopštenju RSS.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🇷🇸🇷🇸🇷🇸

    23. mart 2018 | 09:59

    Tako nam i treba kada smo izgubili svoje ja. Sramota da ovoliko klečimo pred drugima

  • Nikola je HN

    23. mart 2018 | 12:52

    ... budućnost našeg sporta "bolje da ga nema nego da mu je ovo budućnost!!! Sledeći put će tražiti da mi pevamo šiptarsku himnu!

  • dusan

    22. mart 2018 | 19:44

    da imaju casti ovi iz rukometnog saveza treba ostavke da podnesu.naravno da nece.nista nama nije sveto.nema toga sta mi necemo da prihvatimo.kad nemas obraza to tako ide.nekoga bi bilo sramota u ogledalo da se pogleda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA