≫ 

Nismo spremni da policija tuče ljude da bi se igrao meč! Stefanović objasnio zašto je zabranio utakmicu Srbije i Kosova

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je preuzeo odgovornost za ovu situaciju i postupio u skladu sa zakonom

  • 19

Doneo sam odluku da se kvalifikacioni turnir za juniorke u rukometu između reprezentacija Srbije i tzv. Kosova otkaže, izjavio je za Tanjug potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

EHF diskvalifikovao Srbiju zbog otkazivanja meča protiv Kosova!

On je rekao da kvalifikaciona utakmica neće biti održana u popodnevnim časovima, kako je to prvobitno planirano i da se konsultovao sa ministrom sporta, a da je o odluci obavestio premijerku i predsednika.

- Da li bismo mogli da organizujemo da se ova utakmica održi. Svakako. Ali šta bi bila cena? Sukobi našeg naroda i policije zbog stvari u koju ne verujemo, suprotna našim interesima. Zato nismo spremni da policija tuče ljude kako bi se održala utakmica, koja je suprotna svim našim stavovima.

- Šta je bilo alternativa? Da pošaljem policiju da tuče te ljude koji dođu tamo zbog toga da bi igrali nekavu utakmicu sa Kosovom koje ne priznajemo. Kosovo je sastavni deo naše zemlje. Da igramo utakmicu kojom bismo na jedan grub način pogazili dostojanstvo i suverenitet naše zemlje? - izjavio je Stefanović koji je ujedno i sekretar saveta za nacionalnu bezbednost Srbije.

On je dodao da naš narod ne želi ovakvu utakmicu, za šta smatra da je potpuno normalno i zbog toga je utakmica zabranjena.

- Nećemo da tučemo svoje ljude, nećemo da ulazimo u sukob i izazivamo haos zbog nečega što je zaista i u svakom smislu problematično u političkom pogledu i u pogledu očuvanja našeg integriteta - naglasio je on.

VIDEO: Navijači Zvezde su najavili dolazak u Kovilovo i pozvali sve ostale da dođu.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NA NOVOJ ADRESI

    23. mart 2018 | 14:41

    Tako je. KOSOVO JE SRBIJA!!!

  • Jasmina

    23. mart 2018 | 15:14

    Bravo barem da neko ima nacionalne svesti Mozda ima jos neke nade za nas kao narod...

  • serb

    23. mart 2018 | 15:42

    Ako nisno priznali tu drzavu kako da igramo snjom na nasu teritoriju.sta tu nije jasno ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA