Vanja Udovičić posetio Sloveniju: Pričalo se o zajedničkoj organizaciji sportskih takmičenja

Ministar omladine i sporta Srbije održao je bilateralni sastanak u Ljubljani sa koleginicom iz Slovenije Majom Markovič Brenčić

  • 0

Delegacija ministarstva omladine i sporta koju predvodi ministar Vanja Udovičić boravi u poseti Sloveniji na zvanični poziv ministarke obrazovanja, nauke i sporta Maje Makovec Benčić.

Tokom sastanka Udovičić je istakao da je jako bitna zajednička saradnja u okviru Konvencije Saveta Evrope o manipulaciji sportskim rezultatima, kao i saradnja u oblasti sprečavanja svih ostalih negativnih pojava na sportskim dešavanjima.

Takođe, ministar je naglasio važnost saradnje omladinskih i sportskih organizacija.

Ministarka Makovec Brenčić izrazila je zahvalnost na poseti i istakla bitnost saradnje u oblasti omladine i sporta, kako je i definisano Memorandumom o razumevanju u oblastima omladine i sporta, koji je potpisan između dve zemlje 2015. godine.

Ona je izrazila želju i spremnost da Slovenija i Srbija zajednički organizuju međunarodna takmičenja

Tokom boravka u Sloveniji ministar Udovičić održaće i niz bilateralnih susreta sa zvaničnicima drugih zemalja, sa predstavnicima Hrvatske i Bugarske razgovaraće o prekograničnoj saradnji, a sa predstavnicima Danske i Norveške o razvijanju zimskih olimpijskih sportova i centara u Srbiji.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA