Albanska zastava, katanac i poruka za himnu osvanuli na prostorijama Rukometnog saveza Srbije (FOTO)

Revoltirana NN lica napala su prostorije RSS posle skandala u organizaciji meča sa tzv. Kosovom

  • 6
Foto: Telegraf

Nepoznati počinioci napali su prostorije Rukometnog saveza Srbije, revoltirani zbog organizacije kvalifikacionog turnira na kome učestvuje i Kosovo i prihvatanja da naš tim igra bez obeležja i himne.

Na prostorijama Saveza nacrtana je albanska zastava i ispisano je “No himna, no parti“, dok je RSS stavljen pod znacima navoda, a takođe je na vratima stavljen i katanac.

Foto: Telegraf

Podsećamo, utakmica juniorki Srbije i kosovske selekcije koja je trebalo da bude odigrana u Kovilovu neće biti odigrana iz bezbednosnih razloga, odlukom ministra policije.

Inače, utakmica je prethodno trebalo da bude održana u Kragujevcu, ali je iz bezbednosnih razloga meč prebačen u Kovilovo gde je trebalo da bude održan bez prisustva publike, medija i nacionalnih obeležja.

Potom su u Kovilovu počeli da se okupljaju srpski navijači, policija je onda potpuno blokirala sve prilaze tom mestu, da bi Stefanović izjavio da meč ipak neće biti održan.

Foto: Telegraf

- Da li bismo mogli da organizujemo da se ova utakmica održi. Svakako. Ali šta bi bila cena? Sukobi našeg naroda i policije zbog stvari u koju ne verujemo, suprotna našim interesima. Zato nismo spremni da policija tuče ljude kako bi se održala utakmica, koja je suprotna svim našim stavovima - izjavio je Stefanović.

Evropska rukometna federacija (EHF) nakon toga je suspendovala Rukometni savez Srbije i izbacila juniorke iz kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, a Kosovu neće biti omogućeno da igraju u Srbiji svoje mečeve protiv Norveške i Slovačke.

VIDEO: Pogledajte kako su navijači Srbije protestovali u Nemanjinoj zbog meča sa tzv. Kosovom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazar Mड़ञणम

    23. mart 2018 | 22:49

    Svi nqsi sportisti mora da odbiju ucesce u drzavnom timu koji igra sa nepostojecom drzavom kosovom i onda ce celom svetu biti jasna poruka da je pravim Srbima kosovo iznad svega.

  • serb

    24. mart 2018 | 03:18

    Ne nego ne datim im priliku da nas blate . To nisu utakmice.za se sta mi hocemo i nema levo desno

  • N. N.

    24. mart 2018 | 04:44

    Doživotna i to je to

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA