Delfini potopili Crnogorce za odličan start Evropa Kupa!

Finalni turnir koji se igra u Hrvatskoj, srpski vateprolisti počeli su pobedom

  • 7
Srbija pobedom otvara turnir; Foto: Rusian sport image/Vaterpolo savez Srbije

Vaterpolisti Srbije uspešno su startovali na finalnom turniru Evropa kupa u Rijeci. Posle mnogo bolje igre naša selekcija je savladala Crnu Goru. 

>>>Brnabić: Organizovaćemo 2020. najbolju Univerzijadu ikada

Ravnopravna prva četvrtina. Rival u čijem sastavu nije bilo ovde prijavljenog Ivovića je počeo slobodnije, odmah poveo preko Spajića a zatim imao izglednu priliku sa igračem više. Srbija se vratila golom Strahinje Rašovića posle ataktivne akcije i igrača više. Vođstvo je sjajnim šutem doneo Ćuk ali je odmah izjednačio Đuro Radović. Za poslednji napad u četvrtini Savić je tražio tajm aut i rešenje za crnogorski presing. Srbija je osam sekundi dobila igrača više a Filipović je posle nekoliko trenutaka realizovao akciju za minimalnu prednost.

Njegovi saveti su od presudnog značaja Delfinima; Foto: Marko Todorović

Srbija je bila konkretnija u drugoj četvrtini. Posle sjajne odbrane Lazovića na zicer Subotića Pijetlović je realizovao igrača više. Teško su nai bekovi izlazili na kraj sa centrima Crne Gore. Mišić je smanjio na 4:3 ali je naredni napad predstavljao majstoriju, parabolu Duška Pijetlovića. Potom je Aleksandar Radović iz peterca imao priliku da smanji ali je Branislav Mitrović izvanredno reagovao. Savić je minut pre kraja opet tražio tajm aut. Prva akcija nije urodila plodom, zatim je dobijen igrač više a sa sirenom je Subotić pogodio mrežu. Prvi put tri gola prednosti.

Početkom trećeg dela Lazić je iznudio peterac kojeg je Filipović pretvorio u 7:3. Srpska odbrana je bila sve bolja, Crna Gora dva puta bila bez rešenja sa igračem više. Marko Petković je prekinuo post svoje ekipe savldavši Mitrovića da bi na sjajan način uzvratio Dušan Mandić. Šćepanović koji je zamenio Lazovića na poluvremenu je bio nemoćan. Do kraja četvrtine Srbija je sigurno kontrolisala tok igre, oslanjajući se pre svega na odbranu i sjajan učinak sa igračem manje.

Igralo se na kraju laganije, obe ekipe svesne da je pitanje pobednika rešeno. Drašović je iskoristio igrača više za 9:4. Drašković je 55 sekundi pre kraja postigao peti gol za Crnu Goru i tako postavio konačan rezultat.

Posle Crne Gore na red dolazi Francuska; Foto: Marko Todorović

Po završetku utakmice Dušan Mandić je ključ pobede video u kvalitetnoj odbrani:

- Odbrana nam je kao i uvek bila najvažnija. Imali smo kontrolu i od druge četvrtine sve je bilo kako treba. Zadovoljan sam, slede Francuzi pa onda derbi sa Hrvatskom.

Još jedan reprezentativac Srbije Duško Pijetlović naročito je bio zadovoljan poslednjom deonicom meča.

- U početku smo imali malo problema sa njihovim centrima ali isključivo zbog naših grešaka u zatvaranju. Kada smo to u drugoj četvrtini rešii utakmica je postala laka posebno kada je odbrana u pitanju. Napad se malo mučio, ali dugo nismo igrali zajedno i to se osetilo. Zadovoljan sam i što smo izdržali njihov nalet u poslednjoj četvrtini kada su krenuli oštrije.

Da podsetimo, u petak od 19 časova selekcija Srbije sastaje se sa Francuskom.

Srbija – Crna Gora 9:5 (3:2, 3:1, 2:1, 1:1)

Bazen „Zdravko Ćiro Kovačić“. Gledalaca 200. Sudije: Kolombo (Italija), Ahladitis (Grčka). Igrač više: Srbija 7 (4), Crna Gora 7 (1). Peterci: Srbija, Crna Gora.

SRBIJA: G.Pijetlović, Mandić 1, V.Rašović, Drašović 1, Ćuk 1, D.Pijetlović 2, Lazić, Aleksić, Jakšić, Filipović 2, Subotić 1, S.Rašović 1, B.Mitrović. Selektor: Savić

CRNA GORA:Lazović, Brguljan, Banićević, Petković 1, Đ.Radović 1, A.Radović, Drašković 1, Đurđić, Popadić, Mišić1, Čučković, Spajić 1, Šćepanović. Selektor: Gojković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дрекавац

    6. april 2018 | 00:04

    Живи били, само напред!

  • Igor

    5. april 2018 | 23:21

    Bravo vaterpolisti. Srbija Srbija Srbija.

  • Dojcin Kosovo Srbija

    5. april 2018 | 23:05

    Bravo samo napred!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SRBIJA JE NAJACA!!!!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA