≫ 

Dogovorena legalna tuča Srba, Hrvata, Bosanaca!

Deklaracija u osnivanju regionalne lige u boksu u kojoj će učestvovati klubovi iz šest zemalja bivših članica SFRJ potpisana je u Beogradu

  • 4

Potpis na Deklaraciju o osnivanju regionalne lige u boksu stavili su ovlašćeni predstavnici saveza Blažo Šaranović (Crna Gora), Baze Donevski (Makedonija), Ivan Matković (Hrvatska), Nenad Borovčanin (Srbija) i Milenko Tomić (BiH). Predstavnik Slovenije nije bio u mogućnosti da prisustvuje ovom istorijskom sastanku, ali je Bokserski savez Slovenije naknadno potpisao ovaj dokument.

Kako se navodi u saopštenju, Savezi su se usaglasili i potpisali Deklaraciju, koja se javlja kao potreba za uspostavljanjem održivog takmičenja najvišeg nivoa kvaliteta za region. Definisani su pravci međusobne saradnje, zajedničkog delovanja i saradnje, sve u duhu promocije tolerancije, kulture mira i dijaloga, ali i jačanju boksa kao sporta na ovim prostorima.

Biće ponovo velikih okršaja kao nekad u Jugoslaviji Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Regionalna liga u boksu ex YU zemalja je klupsko takmičenje koje će imati i zajedničke organe: Nadzorni odbor i Sekretarijat. Ovi organi će imati za zadatak da obezbede neophodne programske i logističke uslove za nesmetano uspostavljanje i funkcionisanje lige.

Nadzorni organ predstavlja izvršno telo koje će činiti predsednici svih šest zemalja učesnica Regionalne lige, a Sekretarijat je operativno telo koje će činiti sekretari svih saveza koji čine ligu.

VIDEO: Darko Stošić: Mekgregor ne bi imao šanse

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zoro i prijatelji

    3. maj 2018 | 16:14

    Super da se to osniva da budu srecni jugonostalgicari.Neka se tuku u ime bratstva i jedinstva.

  • Haha

    3. maj 2018 | 19:46

    Sve sami hrvati komentarišu

  • ДР

    3. maj 2018 | 16:55

    То ће трајати све док се не прикључи Косово!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA