≫ 

Srbija mora da pobeđuje svuda, na svakom planu i svakoga! Vučić ugostio srpske karatiste i parastrelce!

Predsednik Srbije primio je danas osvajače medalja na Svetskom prvenstvu parastrelaca i Evropskom prvenstvu u karateu

  • 77

Foto: Tanjug/Zoran Zestic

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, obraćajući se sportistima koji su osvojili medalje na Svetskom prvenstvu u parastreljaštvu, kao i na evropskim prvenstvima u karateu i tekvondodu, da Srbija mora da pobeđuje svuda i na svakom planu svakoga.

On je zahvalio pre svega Draganu Ristiću, Stefanu Joksiću, Tijani Bogdanović na medaljama koje su doneli Srbiji, izrazivši uverenje da će ih biti još više u budućnosti.

- Očekujemo mnogo od Olimpijskih i paraolimpijskih igara u Tokiju. Očekujem više medalja za Srbiju nego u Riju. Očekujemo povećanje od 50 odsto", naglasio je Vučić podsetivši da je to isto govorio i pred Rio, kada su mu se mnogi smejali, a onda je, iako su neki od kojih su se očekivale medalje zakazali, Srbija osvojila planiranih osam medalja.

Srbija je zemlja sporta, to niko ne sme da zaboravi: Aleksandar Vučić ( prvi s leva) Foto: Tanjug/Zoran Zestic

Podsetio je da država sve oko nagrada isplaćuje na vreme bez kašnjenja.

- Novca ima, sve je u redu u budžetu. Možemo sebi da priuštimo i uradimo sve što treba za sportiste i saveze - poručio je Vučić.

Podsetio je da se sala za borilačke sportove gradi u Košutnjaku, i upitao da li država može još da pomogne, da li postoje posebne pripreme koje može da plati.

- Mislim da možemo sebi to u ovom trenutku da priuštimo - ponovio je Vučić.

Karatisti i Paraolimpijci na prijemu kod predsednika Aleksandra Vučića Foto: Tanjug/Zoran Zestic

Najavio je ulaganje u sportsku infrastrukturu i rekaoe da bi voleo da se grade sportske sale, potrebne za pripreme sportista, i van Beograda, u centralnoj Srbiji, Vojvodini.

- Važno je da imamo sale za pripreme u centralnoj Srbiji i Vojvodini i uvek ćemo dati prioritet tim delovima zemlje, ne samo Beogradu - kazao je.

U razgovoru sa sportistima Vučić je Tijani Bogdanović rekao da ubuduće sa većom razlikom pobedi protivnicu, kako ga ne bi "sekirala", a za Stefana Joksića je kazao da je obećao da će doneti medalju iz karaera iz Tokija.

Rekao je i da je gledao karate i da je video da su karatisti neverovatno brzi, a na opasku karatista da su Azerbejdžanci vodeća sila u tom sportu Vučić je naveo da u nedelju putuje u tu zemlju i upitao da li je ta država tako jaka u tom sportu zato što ulaže mnogo.

Predsednik je pratio pomalo šta rade karatisti: Aleksandar Vučić se rukuje sa Predragom Stojadinović selektorom karatista Foto: Tanjug/Zoran Zestic

Zlatni karate pojas za predsednika da se odbrani od neprijatelja: Aleksandar Vučić sa mladim karatistom Foto: Tanjug/Zoran Zestic

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA