≫ 

Vaterpolisti krenuli po evropsku titulu, pala je Rumunija na startu turnira (VIDEO)

Opravdana su očekivanja izabranika Dejana Savića

  • 6

Vaterpolo reprezentacija Srbije trijumfalno je startovala na Evropskom prvenstvu u Barseloni, pobedivši reprezentaciju Rumunije rezultatom 11:5.

Delfini su od početka kontrolisali ritam, pogodili su prvo Pijetlović i Ćuk u situciji sa igračem više, a u rutinu je tim uveo Prlainović pogotkom za 3:0 već u petom minutu duela.

Foto: VSS/Marsel ter Bals

Fulea je smanjio razliku, da bi u drugom periodu igre krenula velika serija preko Ćuka, Filipovića iz peterca i Mandića koji je poslao strašan projektil u mrežu za 6:1.

Delovalo je da je to malo opustilo tim Dejana Savića, Rumuni su smanjili na 7:4 u trećoj deonici, iako je sedmi pogodak za nas postigao Aleksić za +5.

Tim je dugo pokušavao da izađe iz komforne zone. Na kraju treće deonice rezultat je glasio 9:4 za srpske delfine.

U poslednjoj deonici je viđeno samo tri pogotka. Vaterpolisti Srbije su dobili ovaj period rezultatom 2:1, a golove su postigli Prlainović i Aleksić dok je za Rumune strelac bio Đorđesku.

Svoj sledeći meč na Evropskom prvenstvu reprezentacija Srbije igra u sredu 18. jula protiv reprezentacije Rusije sa početkom od 18:30 časova.

Srbija - Rumunija 11:5 (3:1, 3:1, 3:2, 2:1)

Bazen Pikornel. Gledalaca: 500.Sudije: Švarc (Izrael) i Buč (Španija). Igrač više: Srbija 6 (4), Rumunija 8 (3). Peterci: Srbija 1 (1)

SRBIJA: G.Pijetlović, Mandić 1, Rašović, Ranđelović, Ćuk 3, D.Pijetlović 2, Vico, Aleksić 2, Jakšić, Filipović 1, Prlainović 2, S.Mitrović, B.Mitrović. Selektor: Savić.

RUMUNIJA: Tic,Radu, Negrean 3, George, Fulea 1, Đorđesku, Protesa 1, Ćoveanu, Gergeljfi, Oanta, Giban, Antipa, Abrudan. Selektor: Stanojević

VIDEO - "Delfini" spremni za napad na novo zlato!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA