≫ 

Srbi su noćna mora za Ruse: Vaterpolisti potopili "stare mušterije" na Evropskom prvenstvu

Druga pobeda naših vaterpolista na šampionatu Starog Kontineta u Barseloni

  • 2

Srpska vaterpolo reprezentacija zabeležila je novu, 19. uzastopnu pobedu nad Rusijom otkad ova dva tima igraju međusobne duele još od osamostaljenja naše zemlje.

Ekipa selektora Dejana Savića savladala je Ruse u Barseloni, u okviru 2. kola na Evropskom prvenstvu, rezultatom 11:9 i tako, praktično obezbedila prvo mesto kolo pre kraja, koje donosi i preskakanje osmine finala pred dalje nokaut borbe.

Srbiji je preostao još meč protiv Slovačke u grupi, koji bi, na osnovu svega što "Delfini" znače u vaterpolu, ali i Slovaci, trebalo da bude lak posao za naše igrače. Taj meč igra se u petak od 11 sati.

VIDEO: Vaterpolisti posle pobede nad Rusijom

Iako su Rusi dobrano namučili naše vaterpoliste u prvom poluvremenu, koje je završeno rezultatom 6:5 u našu korist, nisu imali snage za isti ritam u nastavku meča. Već u trećoj deonici, posle serije Srbije 3:0 (Prlainović, Mitrović, Mandić), pobednik je počeo da se nazire.

Do kraja, sa stečenom razlikom, za naše igrače bila je stvar rutine da sačuvaju prednost i upišu novu pobedu protiv "starih mušterija" Rusa koji će do daljeg morati da čekaju na prvi trijumf protiv naše selekcije.

Ovo je inače bio peti međusobni duel Srbije i Rusije na evropskim prvenstvima.

Srbija - Rusija 11:9 (3:2, 3:3, 3:1, 2:3)

Srbija: G. Pijetlović, Mandić 2, Rašović, Randjelović, Ćuk 1, D. Pijetlović 1, Vico 1, Aleksić, Jakšić 1, Filipović 2, Prlainović 2, S. Mitrović 1, B.Mitrović

Rusija: Fedotov, Sučkov, Andrjukov, Derevijankin, Kopsev, Harkov, Merkulov, Nagajev, Bičkov, Holod, Lisunov, Šepeljev, Stasenko

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    18. jul 2018 | 20:02

    Bravo momci! Navijamo za vas! Vi ste ponos Srbije!

  • Mika

    19. jul 2018 | 04:37

    Ee ovo treba da bude glavna vest da se seruje i lajkuje i promovise, a ne kija luna sloba i ostala ekipa.. Napred momci!! Samo hrabro!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA