≫ 

Odbojkaši, posle drame, poraženi od SAD-a na startu Svetskog prvenstva! (VIDEO)

Peti set odlučio je pobednika

  • 3

Odbojkaška reprezentacija Srbije porazom od reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država sa 3:2, započeli su Svetsko prvenstvo u Italiji i Bugarskoj. 

Dve reprezentacije sastle su se u okviru 1. kola grupe C, a Srbija je po setovima igrala 25:15, 14:25, 25:21, 20:25, 15:10.

>>> Možemo i do svetske titule, ali: Odbojkaši otputovali na SP, Grbić optimista!

Vodili su Orlovi u dva navrata, bilo je 1:0, pa 2:1, ali su Amerikanci uspeli da izjaednače, i potom, potpuno preokrenu meč u svoju korist i na kraju trijumfuju.

Tokom prvog seta dve ekipe su se na početku smenjivale u vođstvu. Tako je SAD vodio na prvom tehničkom tajm-autu, da bi se pre svega zahvaljujući Podraščaninu, Ivoviću i Kovačeviću rezultat brzo okrenuo na 20:12. Raspoloženi odbojkaši Srbije sačuvali su prednost, pa je do kraja seta bilo 25:15.

Nastavak meča ipak je pripao Amerikancima koji su mnogo bolje ušli u 2. set. Orlovi nisu imali previše rešenja u napadu, a koliko je selekotr Grbić bio nezadovoljan igrom u ovom periodu pokazuju i dva tajm-auta Nikole Grbića koji nisu dali rezultat pa je set pripao protivniku.

Sledeća dva seta ličila su na početak meča, jedan je pripao Srbiji, drugi SAD-u pa je peti set morao da odluči pobednika ovog duela.

Taj-brejk ubedljivo je pripao Amerikancima. Poveli su sa 3:0, a prednost su uspeli da održe do samog kraja, pa je set na kraju završen sa 5 poena prednosti, 15:10.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N

    12. septembar 2018 | 23:55

    Stvarno su se momci borili, bice bolje u finalu, ako amerikanci stignu do finala

  • milorad

    12. septembar 2018 | 23:32

    Koja bre drama? lagano izgubili.

  • Bob

    12. septembar 2018 | 23:08

    Mi toliko imamo los prijem da ako ovako nastavimo nemamo sta traziti i u polju mnogo nespretni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA