≫ 

Spektakularna pobeda Orlova: Odbojkaši utišali Torino, ponizili Italijane i došli na prag polufinala! (VIDEO)

U Torinu potpuni muk

  • 22

Odbojkaška reprezentacija Srbije došla je na prag polufinala Svetkog prvenstva koje se održava u Italiji i Bugarskoj, pošto je u sred Torina savladala selekciju domaćina Italije sa 3:0 (25:15, 25:20, 25:18) u prvom meču treće faze. 

Efikasno, atraktivno, borbeno. Tako bi se ukratko mogla opisati igra izabranika Nikole Grbića koji se nisu uplašili domaće ekipe, naoštrene da dođe do finala i uzme najsjajnije odličje, već su hrabro ušli u utakmicu, naročito snažnim servisima, remetili prijem protivnika, i stigli do pobede.

Srbiju očekuje duel sa Poljskom, a kako bi osigurali učešće u polufinalu, potrebno je da osvoje makar jedan set.

>>> Odbojkaši saznali rivale za poslednju fazu Svetskog prvenstva: Protiv Italije i Poljske borba za polufinale!

Neizvesnost u prvom setu trajala je samo do rezultata 6:5, kada je Srbija došla do prvog vođstva. Od tada, Orlovi su počeli mnogo efikasnije da serviraju, a dva asa, prvo Ivovića, pa Lisinca, potpuno su pokrenula ekipu koja je vođstvo do kraja seta samo uvećavala. Koliko je u ovom periodu Srbija bila dominantna pokazuju i as servisi Podraščanina, a potom i Kovačevića koji je stavio tačku na ovaj deo meča.

U nastavku izabranici Nikole Grbića nastavili su u istom ritmu. Italijani su posle odličnog bloka, kojim su celu halu podigli na noge, poveli sa 1:0, ali je Lisinac prvo uzvratio prvim tempom, a potom i novim asom utišao oko 15.000 domaćih navijača pa se na prvi tehnički tajm-aut otišlo rezultatom 8:7.

Do kraja seta, Srbija je "pobegla" na 16:12 i od tog momenta prednost održavala. Blagi pad je usledio kada su se domaći približili na 19:18, ali je servis ponovo proradio pa je Ivović novim asom, odlepio Orlove koji su set završili u svoju korist sa 25:20.

Poslednji set na meču doneo je nova uzbuđenja. Italijani su ponovo poveli na početku, ali je Srbija za 8:6 i tehnički tajm-aut odigrala poen turnira.  Nekoliko puta su se Srbi odbranili, vadili lopte bukvalno sa parketa, a Atanasijević ugurava loptu između bloka i mreže.

Srbija je uspela da se "odlepi" prvo na plus 3, a vođstvo je raslo i do plus 7 na kraju seta. Pri rezultatu 20:13 selektor Italije tražio je tajm-aut ali tada je već bilo kasno da se bilo šta promeni. Orlovi su brilijantnom igrom stigli do izuzetno važne pobede posle koje sledi borba za najsjajnije odličje.

Da podsetimo, pored Italije u novoformiranoj grupi J sa našom selekcijom je Poljska, dok su na drugoj strani Brazil, Rusija i SAD.

Srbiju u četvrtak čeka duel sa Poljacima, a meč je na programu od 20.30, a da bi osigurala prolaz u polufinale potrebno je da osvoji makar jedan set.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Borislav

    26. septembar 2018 | 23:37

    Gledao sam utakmicu i ni u jednom momentu pobeda nije dolazila u pitanje . Fenomenalna igra , pozrtvovanje , energija , emocija , jednom recju "KLASA" . Tako se igra za srbiju . Bravo, bravo i puno vam hvala

  • Xxxx

    26. septembar 2018 | 23:21

    Cestitke za pobedu ali i za zalaganje i odlicno vodjenje igre od strane selektora.Bravo ! Pokazali ste kako se igra za reprezentaciju.

  • Goca

    26. septembar 2018 | 23:21

    MAESTRALNO... BILO JE PRAVO UŽIVANJE GLEDATI IH... BRAVO MOMCI...!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA