≫ 

Odbojkašice Srbije na korak od polufinala Svetskog prvenstva, Tijana izbombardovala Japanke!

Ekipa Zorana Terzića slavila sa maksimalnih 3:0 savladala domaću selekciju, protiv Italije i poraz nas vodi dalje

  • 6

Nastavlja se bajka za srpske odbojkašice na Svetskom prvenstvu u Japanu, naše devojke pobedile su u prvom meču "top 6" faze Japanke 3:0 (25:19, 25:18, 25:23) i stigle nadomak plasmana među četiri najbolje na svetu. 

Sledeći meč Srpkinje igraju protiv Italije, za dva dana (09:10), a pre toga Japanke i Italijanke u direktnom okršaju odlučiće, verovatno, ko će, pored naše selekcije u polufinale s obzirom na to da nam je maksimalna pobeda protiv Japana omogućila da i u slučaju poraza od Italije prođemo dalje.

Ali, otom-potom, najvažnije je da su naše devojke još jednom na ovom šampionatu pokazale dominaciju, odigrale na visokom nivou, uz još jednu fenomenalnu partiju "bombarderke" Tijane Bošković.

Naša najefikasnija igračica bila je najbolja na utakmici sa 24 poena.

Njenim uraganskim početkom, skoro bez greške, Srpkinje su udarile jako u povoju meča, gradile razliku koja je bila dovoljna da si uz kratko opuštanje u finipu prvog dela, dobije početni set.

Održale su naše devojke isti ritam i u drugom periodu meča, Tijana je dominirala, i ostale su bile na visini zadatka, požrtvovane, precizne, sinhornizovane u akcijama kojima su "lomile" protivnice. Otud i još ubedljivije završen set u korist naše selekcije.

U trećem setu se videla prava snaga i karakter Terzićevog tima, nisu ga naše devojke osvojile ubedljivo kao prva dva, ali je on bio daleko "slađi" po naše heroine - posle serije 6:1 i preokreta za pobedu!

Uspele su Japanke da, na krilima navijača, uhvate dobar ritam, povedu i održe razliku do praktično same završnice, vodile 22:19, delovalo je kao da imaju snage da meč uvedu u četvrti period, međutim...

Krenula je neverovatna serija Srbije, i to sa neverovatnom odbranom Maje Ognjenović. Usledio je i poen preko Silvije Popović, potom blok bjanke buše, as Milene Rašić, npovi blok Buše, a onda, za kraj furiznog naleta, tačku je stavila Tijana Bošković.

Bravo, devojke!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA