≫ 

Devet stvari koje su obeležile meč Srbija - Čile: Neke od njih niste mogli da vidite putem TV ekrana (FOTO) (VIDEO)

Telegraf je u Gracu pratio prijateljski meč ove dve selekcije i donosimo vam najzanimljivije detalje sa Merkur Arene. Neke od njih definitivno niste videli tokom prenosa uživo

  • 24

Kažu da je jutro posle poraza možda i najteže, ali već smo rekli da fudbalska reprezentacija Srbije (kao i javnost) ne bi trebalo da tuguju posle izgubljene utakmice od Čilea.

Kao što znate Orlovi su u ponedeljak veče u Gracu poraženi rezultatom 1:0, i to golom u 88. minutu.

Samo utakmicu obeležilo je nekoliko stvari. Što onih koje su direktno vezane za igru, što onih koje su se dešavale ''sa strane'', a koje možda niste ni mogli da vidite u prenosu.

Telegraf je bio na licu mesta i izdvajamo vam devet stvari koje su obeležile ovaj prijateljski duel sa Čileom:

FAKTOR RADONJIĆ

Neuhvatljivi Radonjića Foto: MN Press

Krilni napadač Zvezde je definitivno, uz Vladimira Stojkovića, bio najbolji na terenu. Njegov dribling iz prvog poluvremena vrlo brzo je obišao region, a i u drugom je imao najbolju priliku za gol.

Radonjić je definitivno pokazao da nije ''zalutao'' među 23 igrača koje će Krstajić voditi u Rusiju. A pokazale su to i čestitke stručnog štaba i saigrača kada je Radonjić sredinom drugog poluvremena napustio igru.

TURBO KRSTAJIĆ

Selektor Krstajić nije seo tokom utakmice Foto: Telegraf.rs
Svaki potez je nadgledao Krstajić Foto: Telegraf.rs

Da li zbog neke treme i nervoze ili je u pitanju samo bolji pregled igre iz tog ugla, nije nam poznato. Ali jeste činjenica da je selektor svih 90 minuta stajao pored aut linije.

Nijednog trenutka Krstajić nijeseo na klupu kod svojih saradnika s kojima je, inače, često komunicirao tokom meča. Davao je smernice svojim momcima kada god je bio u mogućnosti, nekoliko puta je širio ruke i čudio se njihovim potezima, a u par navrata je čak i podviknuo.

Generalno - najviše je bio nezadovoljan zbog toga što su igrači vraćali loptu unazad, dok je napadačke akcije često nagrađivao aplauzima.

LOPTA UNAZAD - VELIKA RANA SRPSKOG FUDBALA

Čeka se stari Gruja Foto: MN Press

Već smo pomenuli da je Krstajić bio nezadovoljan činjenicom da lopta ide unazad, a to smo često mogli da vidimo tokom meča protiv Čilea. Pogotovo u prvom poluvremenu kada je Stojković ''glumio'' Nojera, golmana Bajerna koji obožava da je lopta u njegovim nogama.

Ako vraćanje lopte Stojkoviću donekle i možemo da razumemo zbog toga što su Čileanci igrali jak presing na početku. onda poteze veznih igrača nikako ne možemo.

Možda je i trema učinila svoje, ali mladi Grujić je pravio te neke greške gde je više vodio računa da se okrene pozadi nego da krene napred. Čak je i Krstajića iznervirao u finišu prvog poluvremena kada je usporio jedan kontranapad.

GDE JE DESNA STRANA?

Vratolomije pred golom Foto: MN Press

Ovo pitanje možemo da postavimo i za odbranu i za napad. Rukavina i Živković su bili daleko ispod očekivane partije protiv Čileanaca.

Iskusni desni bek je imao velikih problema u prvom poluvremenu sa Fernandezom koji ga je u nekoliko navrata ostavio iza. Rukavina je zaradio čak i žuti karton zbog jednog faula, dok je u napadu bio neupotrebljiv.

Tek se u nastavku malo probudio, ali iz razloga što je Fernandez otišao na desnu stranu. A koliko je Čileanac bio opasan govori i podatak da ni Kolarov nije mogao da se izbori s njim.

Živković je, takođe, bio neprimetan i znao je Krstajić nekoliko puta tokom utakmice da ga opomene i kaže mu šta da radi.

KOLAROV MATIĆ I SERGEJ - TAJAC!

Zvuči pomalo neverovatno, ali pomenuta trojica fudbalera nisu želela da daju izjave srpskim novinarima, iako su zamoljeni od strane istih. Dok je za Kolarova i Matića poznato da ne žele da razgovaraju za domaće medije, iznenadio je potez mladog Milinković Savića koji je samo prošao ka autobusu.

S druge strane, Dušan Tadić, Luka Milivojević i Duško Tošić su sami došli ispred ''sedme sile'', dok su se i ostali reprezentativci uredno odazvali pozivu da razgovaraju sa novinarima. Tu, pre svega, mislimo na Jovića, Milenkovića, Mitrovića, Stojkovića, Grujića...

TRANSPARENT SRPSKIH NAVIJAČA, ODBIJANJE IGRAČA DA ODU KOD NJIH, VELIKI BANE I DUŠAN

Poruka navijača Foto: MN Press

Tek što je utakmica krenula, na severnoj tribini stadiona Merkur Arena pojavio se transparent na kom je pisalo ''Navijače uvek morate da pozdravite'', uz datum utakmice kada je Srbija igrala protiv Austrije u Beču.

Podsetimo, Orlovi tada nisu otišli kod navijača koji su ih zvali, već su produžili direktno u svlačionicu.

Slično se dogodilo i u Gracu. Igrači su krenuli u svlačionicu, začuli su se zvižduci, a jedino su Bane Ivanović i Dušan Tadić otišli podno tribine.

Dobili su velike aplauze i skandirali su im imena.

KRSTAJIĆ: DOKTORE, POMAGAJ!!!

Osim što su ga verovatno bolele noge, jer je stajao svih 90 minuta, Krstajić je u prvom poluvremenu zatražio i pomoć doktora zbog oka.

Verovatno mu je nešto upalo u oko s obzirom na to da je ''povreda'' brzo sanirana.

DELIRIJUM NAVIJAČA ISPRED SVLAČIONICE

Veliki broj srpskih navijača okupio se ispred svlačionice stadiona Merkur Arena kako bi na neki način došli do srpskih reprezentativaca.

Kako je ko od njih izlazio, oni su ga dozivali i molili da ih ispoštuje. I stvarno, većina njih i jesu otišli kod njih. Sevali su blicevi, pravile su se fotografije, delili autogrami... Definitivno lepa slika iz Graca.

BANE I DEKI - JEDAN TIM, SRCEM SVIM!

Trio iskusnih Foto: MN Press

Ovo smo posebno ostavili za kraj, iako je možda trebalo  a bude na samom početku.

Rame uz rame - rekorder po broju nastupa za nacionalni tim i čovek kom još jedna utakmica fali da ga stigne. Očekuje se da Ivanović u Rusiji i prestigne Stankovića, a njih dvojica su ''zlim jezicima'' pokazali da zavist i ljubomora ne postoje.

Poznato je da je Deki Stanković u fazonu da mlađi treba da ''skidaju'' starije, a setite se samo kako je reagovao kada mu je Filip Janković oborio rekord u Zvezdi.

Deki i Bane se praktično nisu odvajali sat vremena pre početka utakmice, dok je sadašnji član UEFA kasnije sa Sašom Ilićm otišao na tribine. Ivanović je, s druge strane, ostao na klupi da bodri saigrače.

(M.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • m

    5. jun 2018 | 14:11

    I Milenković Savic Nas adut hahah dečko je prosek ništa posebno kakvih 100 miliona nikakva zvezda a porede ga za Pogbom strasno .Kezman i ekipa hoće lebac bez motike sam jadan onaj Muslin paČovek je profesionalac zna koga da pozove a koga da preskoči

  • Grunf

    5. jun 2018 | 14:42

    Ako kaniš pobediti ne smeš izgubiti.

  • Meli

    5. jun 2018 | 12:31

    Realno trebalo da bude 5:1 za Cile. Dva zicera i dve odbrane Mustafe uz nase dve polusanse to je nesto realno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA