≫ 

Mundijalska provokacija Hrvata: U Rusiju idu sa zastavom iz Knina i akcije "Oluja"

  • 21

 Hrvatska ekspedicija na fudbalsko Svetsko prventsvo u Rusiji poneće repliku zastave koja se vijorila na Kninskoj tvrđavi nakon ulaska vojske u Knin u operaciji "Oluja".

U ime potpredsednika Vlade i ministra obrane Hrvatske Damira Krstičevića, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov uručio je pomenutu zastavu selektoru hrvatske reprezentacije Zlatku Daliću na svečanosti u Vukovaru.

Kvota da će Srbija na SP biti bolje plasirana od Hrvatske je 2,19. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za duele reprezentacija na Svetskom prvenstvu.

- Hrvatska zastava na Kninskoj tvrđavi simbol je borbe za hrvatsku slobodu, teško stečenu i krvlju plaćenu. Operacija "Oluja" kruna je svih naših pobeda, a dolazak pobedničke Hrvatske vojske u kraljevski grad Knin znak je pobede u Domovinskom ratu - napisano je u poruci potpisanoj od Krstičevića, a prenosi Jutarnji list.

Zastava koja se vijorila na kninskoj tvrđavi biće poneta u Rusiju Foto: Tanjug/Tanja Valič

Na podršci su se zahvalili predsednik saveza Davor Šuker, Dalić i kapiten reprezentacije Luka Modrić.

Videćemo da li će FIFA reagovati na ovu političku provokaciju  i simbolizaciju zločina hrvatske vojske u ovoj operaciji gde je proterano 250.000 ljudi koji nisu katoličke veroispovesti, a takođe operacija koja nema veze sa fudbalom. Fifa je svojevremeno kaznili Šimunića zbog pokliča "Za Dom spremni" što je u istom rangu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vuk

    8. jun 2018 | 14:09

    nije vam bilo dovoljno batine u atinu sad trazite u rusiju jos vise po nosu..

  • Titty Mcboob

    8. jun 2018 | 14:25

    Hah neka idu dobice po nosu haha ima dupe da obrisemo sa njihovom zastavom

  • Toni Slovak

    8. jun 2018 | 16:42

    Od srca navijam za Nigeriju i Argentinu. Hrvatima želim sve najgore na Svetskom prvenstvu u Rusiji. 1. Argentina 2. Nigerija 3. Island 4. Hrvatska

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA