≫ 

Dva penala i dva istorijska momenta: Francuska uz VAR tehnologiju i evrogol Pogbe srušila Australiju! (VIDEO)

Program Mundijala nastavljen ludim duelom u Kazanju!

  • 13

Fudbaleri Francuske i Australije odigrali su prvi meč grupe C, a duel je završen trijumfom evropske ekipe sa 2:1.

Strašnu postavu je izvela Francuska sa navalnom linijom, ali je Australija dugo i uspešno odolevala.

>>>Istorijski momenat u Rusiji: Kako je VAR doneo penal Francuskoj! (VIDEO)

U drugom poluvremenu se zakuvalo tek kada je VAR tehnologija donela penal Trikolorima, a Grizman je to uspešno izveo.

Onda je i Australija dobila penal, a to je bio istorijski momenat, jer je samo 4 minuta i sedam sekundi prošlo između dva pokazivanja na belu tačku.

To je najmanji period između dva penala za različite ekipe na SP, a posle gola Australije koji je postigao Jedinak, Francuska je ipak uspela preko Pogbe da dođe do celog plena.

Drugi meč u grupi igraju Peru i Danska, koji se suočavaju u 18.00.

Slave Francuzi! Foto: Tanjug/AP

Francuska - Australija 2:1

(Grizman 55, Pogba 81 - Jedinak 60)

Francuska: Loris – Pavar, Varan, Umtiti, Ernandez – Toliso (od 78. Matuidi) , Kante, Pogba – Mbape, Grizman (od 70. Žiru), Dembele (od 70. Fekir)

Australija: Rajan – Risdon, Sejnsburi, Miligan, Behič – Jedinak, Moj – Leki, Rogić (od 82. Irvin), Kruze (od 84. Arzani) – Nabut (od 72. Jurić)

TOK MEČA

Fudbalska reprezentacija Francuske je zasluženo došla do poede nad reprezentacijom Australije od 2:1.

Iako su dominrali na terenu tokom celog meča, trikolori su do pobede stigli pred kraj meča pogotkom Pola Pogbe u 81. minutu nakon odlične akcije francuskih igrača.

Od samog početak meča Francuska je stavila do znanja Ozijima da želi sva 3 boda u ovom meču. Ređale su se šanse preko Mbapea, Grizmana  i Pogbe.

Radost posle izjednačenja Foto: Tanjug/AP

Australija je imala šansu nakon prekida kada je Toliso, nakon što je izbio loptu, umalo svladao svog golmana Lorisa koji je odlično reagovao i izbacio loptu u korner.

Od ovog trenutka je viđen slabiji fudbal, Francuzi su jalovo napadali dok su se Australijanci branili.

U 33. minutu Lukas Fernandez je imao šansu da dovede Francusku u vođstvo ali je bio nedovoljno konkretan prilikom šuta što je bila i poslednja šansa u prvom poluvremenu.

Na početku drugog poluvrmena, u 55. minutu, VAR tehnologija je zasluženo donela penal reprezentaciji Francuske koji je Antoan Grizman, nad kome je i načinjen prekršaj, odlično izveo za vođstvo od 1:0.

Grizman je najviše mučio Ozije Foto: Tanjug/AP

Nedugo zatim se urugvajski sudija, Andres Kunja, ponovo poslužio VAR tehnologijom, ovog puta u korist reprezentacije Australije. Naime, Samjuel Umtiti je nakon jednog centaršuta neshvatljivo odigrao rukom u svom šesnaestercu. Penal je odlično izveo Mile Jedinak za rezultatsko poravnanje od 1:1.

Francuzi su nakon ovog šoka nastavili da napadaju želeći da povrate vođstvo, Didije Dešan je izvršio sve tri izmene, u igru su ušli Žiru, Fekir i Mautidi.

Inicijitaciva Francuza je rezultirala atraktivnim pogotkom Pola Pogbe koji je odličnim udarcem završio lepu akciju. Lopta je od prečke pala iza gol linije, Autralijanci su se neopravdano bunili, jer je lopta zaista celim obimom prešla gol liniju.

Do kraja meča su Francuzi pokušali da povećaju vođstvo ali nisu uspeli da materijalizuju šanse koje su stvorili. Utakmica se završila zasluženom pobedom reprezentacije Francuske od 2:1.

(Telegraf.rs)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA