≫ 

Mesi, gde si? Leo promašio penal, Island junački do boda protiv očajne Argentine! (VIDEO)

Argentina se nije proslavila na otvaranju Mundijala!

  • 44

Fudbaleri Argentine i Islanda startovali su na Mundijalu u grupi D, i to remijem od 1:1!

Stadion Spartaka iz Moskve je bio domaćin ovog meča, ali se na njemu nisu najbolje pokazali Gaučosi, razočarali su veliku armiju navijača, naročito je u tome prednjačio lider Lionel Mesi.

Argentinci su davno pre meča napravili veličanstvenu atmosferu na ulicama Moskve, preplavili su ih i pokazali da imaju ipak jedinstvenost kada je pesma u pitanju na svakom koraku.

Takvu harmoniju nismo videli u igri, koju je zasenila granitna odbrana Islanđana.

U drugom meču u grupi, Hrvatska i Nigerija igraju u subotu od 21.00.

Argentina - Island 1:1

(Aguero 18 - Finbogason 22)

Argentina: Kabaljero, Taljafiko, Otamendi, Bilja (od 54. Banega), Meza, Maskerano, Roho, Salvio, Di Marija (od 76. Pavon), Aguero, Mesi

Island: Haldorson, Magnuson, Sigurdson, Arnason, Sevarson, Bjarnason, Halfredson, Gunarson (od 76. Skulason), Gudmundson (Gislason), Sigurdson, Finbogason

Nema popuštanja Foto: Tanjug/AP

TOK MEČA

Island je na poslednjem Evropskom prvenstvu bio pravi hit, pa je svima bilo jasno da neće biti potcenjivanja na ovom Mundijalu.

Uspeli su severnjaci da dođu do četvrtfinala, i to pobedom nad Engleskom sa 2:1 pre dve godine, a taj karakter i kvalitet je sada mogla da oseti Argentina.

Maradona je tompus vrlo brzo ugasio... Foto: Tanjug/AP

Mnoge bi uplašila navala sa Mesijem, Di Marijom i Aguerom, ali ne i borbene Islanđane, koji su pokazali vojničku disciplinu u igri tokom celog meča.

Nije bilo ispadanja u defanzivi, strpljivi su bili Islanđani, čak ih ni pogodak Aguera nije mnogo poremetio. Argentinac je iz okreta neodbranjivo šutirao, ali je ekspresno izjednačio Island.

Finbogason je odlično reagovao u odbitku, posle nespretne i smušene reakcije cele odbrane Gaučosa, sa golmanom na čelu. U nastavku Argentina više nije delovala toliko opasno kao do svog pogotka.

Leo, žao mi je, drugi put... Foto: Tanjug/AP

Tražen je uzalud i jedan penal zbog Ragnara Sigurdsona kog je u padu pogodila lopta u ruku, ali je arbitar sve to ignorisao, pa se na odmor otišlo sa 1:1.

Dok su se Islanđani međusobno hrabrili, Mesi i ekipa su pognute glave otišli u svlačionicu, a dugo su bili sličnog raspoloženja i u nastavku.

VIDEO: Argentinska navijačica ostavlja bez daha

Ni Dijego Maradona u loži nije delovao oduševljeno, naročito kada je Mesi izveo penal u 63. minutu! Leo je dobio lepu priliku da dobro otvori ovaj Mundijal, ali je sve propalo zahvaljujući nervima golmana Haldorsona.

Moram da se popravim protiv Hrvata i Nigerijaca... Foto: Tanjug/AP

Čekao je do kraja golman Islanda i nije pogrešio, pročitao je udarac u desu stranu poluvisoko, pa je ostalo 1:1. Čak i u nastavku, nekoliko driblinga Mesija je olako pročitano, nije uspevao ni da priđe šesnaestercu.

Sevnuo je jedan njegov šut u 82. minutu tik uz stativu, pa još jedan koji je ukrotio golman, da bi na kraju poslednja nada bio slobodan udarac.

Tu je stigao samo do živog zida, posle čega je odsviran kraj za zasluženo slavlje Islanđana.

VIDEO - Navijači Argentine luduju po Rusiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja...RS

    16. jun 2018 | 15:12

    Island i Australija su najavili da ce da bojkotuju SP,da li se sada imalo postide.

  • Dr. za rock and roll

    16. jun 2018 | 15:57

    Bravo island !!!!!! Kad pomislim da su se igraci islanda do pre koju godinu izdrzavali radeci u posti kao prodavci kao vatrogasci itd.najezim se!!! Zato covek jednostavno mora da ih postuje i voli !!!

  • Covek

    16. jun 2018 | 15:28

    Kad bi nasi bili bar pola uporni kao Islandjani gde bi nam kraj bio...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA