≫ 

Rutina Hrvata protiv Nigerije, "kockasti" su svetska klasa! (FOTO)

Dominantno izdanje Vatrenih protiv loših Super Orlova

  • 57

Najbolji hrvatski fudbaleri opravdali su epitet favorita protiv Nigerije, u Kaljiningradu upisali prvu pobedu na Mundijalu - 2:0 (1:0), u okviru grupe D, gde su sada prvi, posle remija Argentine i Islanda (1:1).

>>> Hrvatska seks bomba širi ljubav! Pokazala srce i zaludela sve na Mundijalu! (FOTO)

Afrički Super Orlovi pokazali su zaista malo, nevični su bili izazovu da pruže jači otpor daleko ozbiljnijem rivalu koji je golovima u prvom i drugom poluvremenu materijalizovao dominantno izdanje.

Etebo je autogolom u 33. minutu završio karambol nakon kornera Modrića, a vezni igrač Reala postavio je konačan rezultat u 71. iz penala, posle čega su Hrvati bez trzavica i većih problema priveli meč kraju.

>>> Srbi i Hrvati zagrljeni na aerodromu u Moskvi! Nesvakidašnji prizor nam je stigao iz Rusije (FOTO)

Imaju čemu da se nadaju Hrvati na ovom šampionatu, videli smo igru koja im obećava dug boravak u Rusiji, mada pravi testovi tek slede po četu Zlatka Dalića, a prvi naredni je i najveći - Argentina.

Kramarić i Modrić slave drugi gol Hrvata Foto: Tanjug/AP
Lako su Hrvati izašli na kraj sa Nigerijcima Foto: Tanjug/AP

Na "Baltika Areni", sve je funkcionisalo besprekorno, Nigerijcima je trebalo dobrih dvadesetak minuta da dođu do kakve-takve kombinatorike u igri, punu kontrolu do tada su imali samo "kockasti", za ovu priliku ultra ofanzivno orijentisani sa udarnim snagama Mandžukićem, Perišićem, Kramarićem, Rebićem...

U takvoj konstalaciji snaga na terenu bilo je samo pitanje vremena kada će golman Nigerijaca vaditi loptu iz mreže.

Kobni udar stigao je iz ugla, Modrićeva lopta bila je neuhvatljiva za Nigerijce, nju je prvo dokačio Rebić, pa Mandžikić, onda i Etobi, ali tad je već bilo kasno... Defanzivac Nigerije je bio u nezgodnom položaju, lopta ga je pogodila u nogu i odsela u mreži.

>>>Hrvati idu u boj: Ovako je Fudbalski savez Šahovničara najavio meč sa Nigerijom! (VIDEO)

I u nastavku meča, Hrvati su vladali situacijom, mada je njihov protivnik delovao agresivnije u uvodu tog dela meča, međutim slabo je to sve izgledalo na polovini Hrvata, jalovo, bezidejno, lako su se sa svakom pretnjom i najavom iste nosili igrači hrvatskog tima.

Mandžukić u zagrljaju defanzivca Nigerije - situacija koja je prethodila penalu Foto: Tanjug/AP

Mic po mic, Hrvati su osvajali deo protivnikog dela terena, ponovo profitirali posle udarca iz ugla - ponovo posle gluposti rivala!

Ekong je naočigled sudije, oberučke, s leđa, uhvatio Mandžukića, neverovatno je da je na taj način pokušao da ga markira - naravno, prekršaj je bio očigledan, penal za Hrvate više nego opravdan, pa je Modrić dobio priliku da duplira vođstvo.

Lagana egzekucija veziste Reala, za još laganijih 2:0 Hrvata koji su sa mnogo rutine rešili ovaj meč i sa mnogo samopouzdanja nastavljaju takmičenje.

HRVATSKA - NIGERIJA 2:0

(Etebo 33. ag, Modrić 70)

HRVATSKA: Subašić, Vida, Lovren, Strinić, Vrsaljko, Modrić, Rakitić, Rebić (od 78. Kovačić), Kramarić (od 60. Brozović), Perišić, Mandžukić (od 86. Pjaca).

NIGERIJA: Uzuho, Abdulah, Ekong, Balogun, Idovu, Etebo, Ndidi, Mikel (od 88. Nvankvo), Ivobi (od 62. Musa), Mozes, Igalo (od 73. Ihenačo).

Foto: Tanjug/Ap
TRenutak kada su Hrvati poveli: Mandžukić u akciji, Kramarić čeka ishod, lopta pogađa Etobija u nogu Foto: Tanjug/Ap
Hrvatski fudbaleri i navijači slave gol protiv Nigerije Foto: Tanjug/Ap
Obi Mikel "duše za vratom" Dejanu Lovrenu Foto: Tanjug/AP
Lepa Hrvatica širi ljubav u Kaljiningradu Foto: Tanjug/Ap

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    16. jun 2018 | 22:58

    Хрвати имају велике шансе да не буду само маскоте СП,с обзиром да су једном били.23, једном 22 и прошло у Бразилу 19.

  • живи били па видјели

    17. jun 2018 | 07:45

    Свјетска класа али групу не пролазе! Губе од Аргентине и неријешено са Исландом!

  • Kiza

    16. jun 2018 | 21:57

    Za one "Srbe" koji navijaju za susjede-setite se koji je to jedini narod na svetu imao logore za decu,Srpsku decu!!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA