≫ 

Urugvaj obezbedio drugi krug: Meč sa Rusima odlučuje ko će na prvo mesto! (FOTO)

Urugvaj i Rusija prošli su u dalju fazu prvenstva sa po 6 bodova u grupi A

  • 6

Fudbaleri Urugvaja na stadionu u Rostovu pobedili su Saudijsku Arabiju u okviru grupe A, sa 1:0 i tako došli do 2. pobede na Mundijalu.

>>>Ronaldo je Portugalija: Kristijanov 4. gol na Mundijalu srušio Marokance! (VIDEO)

Južnoamerikanci su igrali taman toliko, koliko je bilo potrebno za nova tri boda koji im garantuju prolaz u nokaut fazu. Tako će meč 3. kola koji igraju sa Rusijom odlučiti ko će sa prvog, a ko sa drugog mesta nastaviti takmičenje. Urugvaju odgovara samo pobeda, jer bi u slučaju nerešenog ishoda, Baćuške otišle dalje sa prvog mesta.

Na ovom susretu, oba tima od samog početka su znala šta žele. Sa jedne strane, Saudijci su se branili i čekali svoju šansu iz kontre, dok su dvostruki svetski prvaci, uglavnom po krilima, pokušavali da probiju odbranu protivnika i postignu gol.

Odbrana Arapa popustila je u 23. minutu kada se posle centaršuta sa leve strane, najbolje snašao Luis Suarez i sa nekih 5 metara zatresao mrežu i to na stotom meču koji igra za nacionalnu selekciju.

Miljenik navijača Urugvaja. Luis Suarez; Foto: Tanjug/AP

Kada se došlo sa odmora uglavnom se igralo na sredini terena. Tako jee bilo sve do 60. minuta kada je Kavani odlično prošao po levoj strani, centrirao ka Karlosu Sančezu koji sa nekih 5 metara šutira glavom, ali preko prečke. 

Do kraja, obe ekipe nastojale su da, uglavnom iz prekida, ili posle sporadičnih kontri dođu do gola, ali promene rezultata nije bilo, pa je tako Urugvaj rutinski meč priveo kraju.

Da podsetimo, Urugvaj i Rusija odlučiće ko će na prvo, a ko na drugo mesto grupe A posle direktnog duela koji se igra 25. juna od 16 sati.

Sastavi

Urugvaj: Muslera, Varela, Himenez, Godin, Kaseres, Rodrigez, Bentankur, Vesino, Sančez, Suarez, Kavani

S. Arabija: Al Ovais, Al Šahrani, Albuajhi, Havsavi, Al Barajk, Al Davsari, Al Jasim, Otajf, Al Faraj, Bahbir, Al Muvalad

Veliki broj najvatrenijih navijača Urugvaja pristuan je i na ovom meču; Foto: Tanjug/AP
Navijače Urugvaja privukle su pažnju brojnih fotoreportera; Foto: Tanjug/AP

Saudijska Arabija u 2 minuta

Urugvaj u 2 minuta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA