≫ 

Srbija je opljačkana kao na ulici! Rio Ferdinand dao najslikovitiji prikaz sudijske krađe protiv Švajcarske

Bivši štoper Mančester junajteda tvrdi da je sve bilo jasno u situaciji pred golom Zomera

  • 7

Čuveni štoper Mančester Junajteda Rio Ferdinand opisao je nedosuđen penal nad Aleksandrom Mitrovićem na utakmici Srbije i Švajcarske kao "pljačku", prenosi "Dejli mejl".

Srbija je poražena 2:1 golom Šaćirija u 89. minutu, ali pitanje je kakav bi bio epilog meča da je sudija Brih dosudio jedanaesterac posle rvanja Mitrovića sa dvojicom svojih čuvara.

>>> Zemljotres, oglasio se VAR: Sudija je odbio našu sugestiju da pogleda snimak (FOTO)

Ferdinand je video ono što smo svi tokom prenosa, i još "mali milion" puta posle toga - prekršaj je bio očigledan!

- Jedan od defanzivnih igrača uopšte nije gledao u loptu. Mitrović je bio među dvojicom igrača, kako je to uopšte mogao da bude faul u napadu? Ovo je bilo kao pljačka na ulici, neverovatno - rekao je Ferdinand tokom analize utakmice Srbije i Švajcarske na Bi-Bi-Siju (BBC).

Pablo Zabaleta tvrdi da je penal na Mitrovićem bio očigledam Foto: AP/Tanjug

Fudbaler Vest Hema Pablo Sabaleta se složio sa Ferdinandom, rekavši da ne može da veruje da faul nije dosuđen.

- Mislim da je ovo bila veoma čista situacija za sudiju, pošto jedan od igrača uopšte nije gledao loptu. Samo je držao Mitrovića - rekao je Sabaleta.

Ferdinand je istakao da je sudija trebalo da proveri spornu situaciju koja se desila u 66. minutu utakmice na VAR-u (Video assissted referee).

- Mislim da je trebalo da dođe do VAR. Ne znam šta su ljudi koji donose odluke (na VAR-u) radili, ali moraju dobro sebe da pogledaju, jer su dva igrača rvačkim potezom oborila Mitrovića - rekao je Ferdinand.

Utakmica Srbije i Švajcarske završila se porazom srpske reprezentacije, nakon gola Šaćiriija u 90. minutu utakmice.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • V.Vladimirovič

    23. jun 2018 | 12:30

    Бразе Саво Милошевићу и Милорад Мажић и сви наши у фудбалском савезу морају под хитно запитати друге савезе укључујући и правне лекове , ово се не бих требали препустити тек тако имамо сигуран сам подршку великог дела као и организатора Русије и Бразила чак и наше политичко руководство не треба седети скрштених руку , ово је ругло правде и свих људи целог света што се залажу за спорт...А ово је тешка превара Немца два суде већинском делу Германског Народа Швајцарске срамито??? Саво Србинеее

  • Murjana

    23. jun 2018 | 11:30

    Smatram da igrači Srbije posle postignutog gola nije trebalo da se povuku u odbranu svog gola skoro do kraja utakmice , jer se stiče utisak da nisu imali dovoljno kondicije u odnosu na švajcarske igrače . Predaleko su stajali u odnosu na njih i često gubili lopte u duelu sa njima.Što se tiče sudije vidi se da je on ovu utakmicu sudio tako da bi iznervirao igrace Srbije ,sto je i postigao.Da je dosudio penal nad Mitrovićem ,situacija bi bila drugačija na terenu .Ovako nam ostaje nada da će Brazilski tim nervozniji ,jer je i mjima kao i Srpskoj reprezentaciji bitna pobeda u poslednjoj utakmici prve faze takmičenja, kako bi se plasirali u drugi krug .Želim igračima Srbije pobedu nad brazilskom reprezentacijom.

  • Дејан

    23. jun 2018 | 18:03

    Није само у питању недосуђен чист пенал, бар 8 пута је ситуација била 50-50% и он је све то у корист швајцарске досудио.Осакатио нас је са 3 жута картона у 1 полувремену и то нашем везном редуи нормално нису могли да играју агресивно у 2 полувремену.Зај нас је судија такође жестоко уништио у БГ 2015 против хрватскеОвај судија је судио реванш у БГ прошле године звезда -краснодар и све је радио на штету звезде

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA