≫ 

Argentinci u transu, provukli se u osminu finala! Hrvati perfektni idu u nokaut fazu! (FOTO)

Neverovatnu dramu u Sankt Peterburgu rešio Roho golom u 87. minutu

  • 51

Leo Mesi i Markos Roho, ništa manje i Maradona, bacili su Argentince u delirijum u Sankt Peterburgu, Gaučosi su pobedili Nigeriju 2:1 i plasirali se u osminu finala Svetskog prvenstva u Rusiji!

Tamo ih čeka Francuska, dok će prvoplasirana Hrvatska, koja je upisala i treću pobedu u grupi, protiv Islanda (2:1), ići na Dance.

>>> Treći čin Maradoninog ludila: Dijego pokazao celom svetu srednji prst posle preokreta Argentine! (VIDEO)

Nigerija tuguje, tuguje i Island, koji su završili takmičenje na Mundijalu.

Konačan poredak u grupi D:

Hrvatska 9, Argentina 4, Nigerija 3, Island 1.

Majstor svog zanata: Leo Mesislavi gol za 1:0 Foto: Tanjug/Ap

Meč u Sankt Peterburgu mogao je zvanično da krene sa pojavom Dijega Maradone u loži, veliki "El Pibe" je imao svoj šou i digao navijače Argentine na noge, a energiju koji je on emitovao kao da se prenela i na igrače na čelu sa Mesijem, koji je, za razliku od prva dva meča, bio na visini zadatka protiv Nigerije.

Bog bio, Bog ostao: Maradona otpozdravlja oduševljenim navijačima Foto: Tanjug/AP
Koga briga za Mesija kad je Maradona tu Foto: Tanjug/AP

As Barselone je u 15. minutu krunisao dvopoteznu akciju na pas Banege, majstorski, kako samo on to zna, primio je loptu jednom, finiširao akciju drugom, desnom nogom, za očaj Nigerijaca i delirijum Južnoamerikanaca koji su vrcali od eksplozivne energije na tribinama.

Sjajno je počelo za Argentince, udario je Mesi još jednom, iz slobodnog udarca, ali su ga dugi prsti golmana Nigerije osujetili da se proslavi već u povoju utakmice - lopta je pogodila stativu.

Golman Nigerije pružio se i vrhovima prstiju skrenuo Mesijev šut na stativu Foto: Tanjug/AP

U Rostovu, za to vreme, Hrvatska je održavala egal protiv Islanda i "pomogla" da Argentinci u tom momentu budu drugoplasirana selekcija u grupi.

Ipak, nastavak je doneo pravu dramu na oba stadiona - golove Nigerije i Islanda koji su bacili Gaučose na prag eliminacije.

Viktor Mozes je iskoristio penal koji je pomalo nevešto skrivio Havijer Maskerano zbog držanja igrača Nigerije u kaznenom prostoru posle kornera. Sudija Čakir iz Turske dobio je signalizaciju iz sobe za video nadzor, pogledao je spornu situaciju i dosudio penal, a Mozes mirno matirao Armanija - 1:1!

Foto: Tanjug/Ap
Foto: Tanjug/Ap

Bio je to rezultat koji je Super orlove vodio u osminu finala, a nervoza koja je u tom trenutku preplavila navijače Argentine mogla se osetiti do Buenos Ajresa.

Kakvu taku nadu vratio im je gol Badelja protiv Islanda, ali je vrhunac drame nastupio kada je Sigurdson iskoristio jedanaesterac i doneo nadu Ostrvljanima da mogu do pobede i nokaut faze - za taj cilj bio im je potreban još jedan gol.

U međuvremenu, u Sankt Peterburgu, selektor Argentine, toliko osporavani Horhe Sampaoli, morao je da prodrma ekipu, uveo je Pavona, Mezu i Aguera umesto Di Marije, Pereza i Taljafika, sve karte bacio je na napad u poslednjih desetak minuta, ali to je značilo i mnogo rizika da se primi gol.

Vredi pomenuti važan detalj, možda i ključni uz gol Roha koji je stigao - odluka sudije Čakira da ne dosudi penal nakon igranja ruke Pereza u kaznenom prostoru, posle pregledanog video snimka. Argentinci su bili u stanju šoka, čekali su Čekirovu presudu, a Turčin ih nije izneverio - nije sudio penal iako su gotovo svi na stadionu očekivali drugačiju odluku.

I onda, u 87. minutu - napad Argentine išao je po desnoj strani, Merkado je uputio savršen centaršut na penal, gde je Roho sačekao loptu i volejom je smestio u gol, za opšti haos na tribinama, za delirijum kakav samo mogu da prirede Argentinci.

Izdržali su Gaučosi poslednji udar Nigerije, u isto vreme čuli vest o porazu Islanđana čime kojim je upotpunjeno veliko veče i dalje aktuelnog vice prvaka sveta.

Čista emocija: Argentinci poludeli posle gola Roha Foto: Tanjug/Ap
Foto: Tanjug/Ap
Svi su trčali u Mesijev zagrljaj Foto: Tanjug/Ap

Island – Hrvatska 1:2

(Sigurdson 75.p - Badelj 53, Perišić 90)

Rostov na Donu: Rostov arena (43.472)

Sudija: Lahoz (Španija)

ISLAND: Haldorson – Sevarson, Ingason, R. Sigurdarson, Magnuson – Gunarson, Halfredson – Gudmundson, G. Sigurdson, Bjarnason – Finbogason.

HRVATSKA: Kalinić – Jedvaj, Ćorluka, Ćaleta-Car, Pivarić – Modrić (od 65. Bradarić), Badelj – Pjaca (od 69. Lovren), Kovačić (od 82. Rakitić), Perišić – Kramarić.

Nigerija – Argentina 1:2

(Mozes 51.p - Mesi 15, Roho 87)

Sankt Peterburg: Krestovski arena (64.468)

Sudija: Čakir (Turska)

NIGERIJA: Uzoho – Balogun, Ekong, Omeruo (od 90. Ivobi) – Mozes, Etebo, Mikel, N’Didi, Idovu – Musa (od 92. Nvankvo), Iheanačo (od 46. Igalo).

ARGENTINA: Armani – Merkado, Otamendi, Roho, Taljafiko (od 80. Aguero) – Perez (od 61. Pavon), Maskerano, Banega, Di Marija (od 72. Meza) – Mesi, Iguain.

Foto: Tanjug/Ap

 

Foto: Tanjug/Ap
Uzalud protesti Argentinaca, sudija je bio neumoljiv i pokazao na penal Foto: Tanjug/Ap

Foto: Tanjug/Ap

 

Sjajna intervencija Uzoha posle udarca Mesija, lopta pogađa stativu Foto: Tanjug/Ap

Napad da se smrzneš: Mesija grli iguain, stiže im Di Marija Foto: Tanjug/Ap
Mesi slavi gol, gleda ka nebu, prilaze mu Perez i Iguain Foto: Tanjug/Ap

Mesijevo savršenstvo: Prijem jedan dodir, šut drugi dodir - sve u trku.

Pogledajte samo reakciju Maradone na gol Mesija.

Tri na jedan: Mesi u prodoru, jure ga fudbaleri Nigerije Foto: Tanjug/Ap
Bog! Maradona je imao svoj šou na tribinama pre utakmice Foto: Tanjug/Ap

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pomozimo mesancima

    26. jun 2018 | 22:41

    Leo je uz dva poteza pokazao svoju velicinu. Ali Leo je uz mnogo promasenih pasova,mnogo setanja po terenu, mnogo izgubljenih duela pokazao svoje slabosti. I Leo je sramotno trosio vreme od kada su poveli- sirio ruke, bunio se, raspravljao, valjao po terenu, dobio zuti karton itd. Sve u svemu, nadigrana Argentina prosla je daleko borbeniju Nigeriju, koja je srce ostavila na terenu, koja je trcala, stvarala sanse, koja je svim srcem zelela. Penal ili ne, dileme nema po pravilima igre Cist kao suza- ruka u vazduhu van tela, dileme nema. Uvek sam voleo Argentinu, jer su imali taj inat, tu zelju, tu energiju- nazalost to odavno nemaju, jer nemaju vodju, nemaju Ronalda koji gine I koji se ne bi brukao da se izlezava po terenu da bi spasao rezultat. Nemaju hrabrost I srce, koje je Nigerija veceras itekako imala. Sve u svemu, nazalost Srbija I Nigerija su male I nebitne drzave, da bi im svirali ciste penale u prelomnim momentima.

  • Slavonac

    26. jun 2018 | 22:15

    Ja sam navijao da nas Island pobijedi i da izbacimo Argentinu ali eto provukli su se , isto tako susjedi zelim vam sutra prolaz protiv baletana od srca ! 🇭🇷🤝🇷🇸

  • Tanče

    26. jun 2018 | 22:13

    Večeras se raduje Argentina, a sutra večer mi ćemo se radovati. Živela Srbija!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA