≫ 

Maradona ostaje bez jakog sponzorstva: FIFA ga skida sa spiska posle cirkusa na meču sa Nigerijom! (FOTO)

Maradona dobija od FIFA oko 11.000 evra za savku utakmicu kojoj prisustvuje uživo na stadionu, ali će izgleda morati da zaboravi na ove angažmane

  • 2

Legendarni argentinski fudbaler, Dijego Armando Maradona, bi mogao da ostane bez plaćenog sponzorstva od strane FIFA, nakon što se neprimereno ponašao za vreme meča u kojem su njegovi sunarodnici bili bolji od reprezentacije Nigerije rezultatom 2:1.

Osvajač Svetskog prvenstva u Meksiku 1986. godine, zarađuje nešto više od 11.000 evra na svakoj utakmici kojoj prisustvuje u funkciji ambasadora FIFA.

>>>Treći čin Maradoninog ludila: Dijego pokazao celom svetu srednji prst posle preokreta Argentine! (VIDEO)

Naime, nakon pobedonosnog pogotka Markosa Roha, Maradona je sa obe ruke pokazao srednji prst publici koja se nalazila ispod njega. Cela stvar je izgledala još gore jer je Dijego sedeo u loži stadiona u Sankt Peterburgu, prilikom čega je konzumirao alkohol, što je kasnje i sam priznao.

>>>Takmičarski nebitna utakmica, a utisak je da je Tunis daleko kvalitetniji tim. Kvota na dvojku je dobra, 1,80. Pogledajte sve MOZZART kvote za meč Panama - Tunis.

Njegov ispad se završio tako što je morao da zatraži medicinsku pomoć na licu mesta, da bi kasnije tu noć proveo u bolnici.

Maradona pokazje srednji prst publici koja se nalazi ispod njega Foto: Twitter.com

Maradona se nije nalazio na VIP listi FIFA-e pred utakmicu u Sankt Peterburgu, jer je na prethodnom meču Argentine portiv Islanda primećen kako uživa u svečanoj loži pušeći tompus na stadionu Spartaka, na kome je zabranjeno pušenje.

On se zbog toga izvinio, a morao je i da objasni zašto je skrenuo pogled gledajući u navijače Južne Koreje. FIFA zabranjuje diskriminaciju igrača, sudija i navijača.

>>>Problemi se ne rešavaju dronovima, kompjuterima i sa 14 asistenata: Maradona opleo po Sampaoliju! (FOTO)

Nakon meča sa Nigerijom, Maradona je poslao glasovnu poruku svom prijatelju novinaru u kojoj je rekao:

- Gde smo mi došli, ovde služe samo belo vino. Da, popili smo svo vino.

Veliki Dijego je bio najveća atrakcija na stadionu u Sankt Petergurgu Foto: Tanjug/AP

Na pisanja medija da je preživeo srčani udar za vreme meča, odgovorio je sa:

- Zaklinjem se u u živote moje majke, moga unuka Benhamina i moga sina Dijegita Fernanda da se ništa nije desilo.

U kasnijoj glasovnoj poruci koju je poslao svojoj devojci Maradona je izjavio:

 - Zdravo ljubavi. Nije bilo nikakvog srčanog udara niti bilo kakve injekcije. Ne znam odakle im to da sam imao problema ili da sam morao da primim adrenalinsku injekciju. To sve zvuči suludo i glupo.  Sada je 3 sati ujutru i mi se upravo vraćamo u Moskvu bez ikakvih problema. Bez alkohola i neke važne priče - naveo je Maradona.

Maradona proslavlja sa navijačima pobedu nad reprezentacijom Nigerije Foto: Tanjug/AP

Dijego je takođe napisao na svojoj Fejsbuk stranci poruku koja glasi:

Želim svima da kažem da sam dobro i da nisam bio u bolnici. Na poluvremenu sam imao bol u vratu kao i nesvesticu. Doktor me je pregledao i rekao mi je da bi trebalo da odem kući pre početka drugog poluvremena, ali ja sam želeo da ostanem jer smo sve rizikovali.

Kako sam mogao da odem? Šaljem poljubac svima. Hvala vam na podršci! - napisao je jedna od najboljih fudbalera svih vremena.

>>>Sampaoli pitao Mesija da li sme da uvede Aguera, ovaj ga je pogledao i klimnuo glavom! (VIDEO)

Da podsetimo, Dijego Maradona je za vreme svoje karjere dvaput dobijao zabranu bavljenja fudbalom, nakon što je bio pozitivan na testiranju, uključujuči i Svetsko prvenstvo u SAD 1994. godine. On je jedini od takozvanih "legendi" fudbala koji je ujedno i ambasador FIFA.

Ostali bivši fudbaleri koji imaju ovu funkciju za vreme Mundijala u Rusiji, su francuski defanzivac Marsel Desaji i ruski napadač Aleksandar Keržakov.

VIDEO - Adrijana Lima sa decom slavi pobedu nad Srbijom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA